Лудогорец с първа победа в първенството 27.07 | 21:53

Шампионите биха трудно с 1:0 Черноморец

От Иво Вецев

Лудо

Шампионът Лудогорец записа първа победа през новия сезон в А група, след като на собствен терен надигра трудно Черноморец с 1:0 и се отчете с първи три точки в своя актив.

Единственото попадение бе дело на Роман Безяк в 57', а домакините контролираха събитията на терена, въпреки че допуснаха няколко опасни положения пред вратата на Влади Стоянов.

Това е и втора поредна победа за тима след уволнението на Ивайло Петев. Назначението на Стойчо Стоев оправи атмосферата в отбора и Лудогорец победи с 3:0 Слован, а днес изми срама след загубата с 0:1 в първия кръг на първенството.

От своя страна Черноморец не успя да стигне до точката и двата отбора в момента имат по 3 и са в горната на таблицата след 2 изиграни кръга.

Срещата започна с надмощие на Лудогорец, но по-добрите положения в началото бяха за Черноморец. В 8' хубава акция на Уатара завърши с подаване за Атанасов, но в последния момент топката беше избита. Лудогорец отговори с шут на Марселиньо, който обаче беше неточен.

Постепенно темпото спадна, но в 35' при опасно центриране на Маркиньо Оливейра засече с глава, но топката мина на сантиметри от вратата. Малко по-късно дойде и най-чистата ситуация, в която Уатара се озова на страхотна позиция, но Стоянов успя да избие в корнер.

В края на полувремето Безяк засече топката в мрежата на гостите, но при пробива си Миро Иванов, който влезе малко преди края на полувремето, беше изпаднал в положение на засада - 0:0 на полувремето.

В началото на втората част Гаел успя да застраши Стоянов, който обаче спаси. Оттам нататък, гостите рухнаха физически и това доведе до няколко положения пред вратата на Черноморец.

В 57' прекрасна солова акция на Марселиньо му позволи да напредне в наказателното поле, а от аутлинията той намери Безяк, който засече топката във вратата - 1:0 за домакините.

След попадението Черноморец се опита да натисне своя съперник, но така и не стигна до чисто голови положения. Уатара пък се поизмори и остротата в атаките на гостите съвсем се загуби. От своя страна Марселиньо и резервата Кишада направиха няколко пропуски, след като се откриха големи пробойни в защитата на "акулите".

В последните минути Лудогорец владееше темпото на игра и не позволяваше на противниковия тим да държи контрол върху топката. Все пак "акулите" стигнаха до отлично положение 2 минути преди края, след като Атанасов се озова на удобна позиция, но стреля встрани.

Веднага след това Мантула можеше да си отбележи автогол, но топката промени траекторията си в последния момент. Последва и пряк свободен удар, от които обаче не последва нищо интересно. В добавените три минути пък Лудогорец все пак успя да овладее положението и да се поздрави с успеха.

Най-четени