Луис Суарес се извини публично за расисткия скандал 05.01 | 12:33

Уругваецът заяви, че ще изтърпи наказанието си със смирението на невинна жертва, защото думата "негър", която е използвал само веднъж, се използва много често в неговата страна и не показва никакви расистки наклонности

От Мариян Найденов

Нападателят на Ливърпул Луис Суарес се извини публично, след като бе наказан от Английската футболна асоциация (ФА) за 8 мача.

Уругвайският футболист бе обвинен в използване на расистки обиди, като е нарекъл съперника си Патрис Евра (Манчестър Юнайтед) - "негро". Суарес не се извини на Евра след ситуацията, а от ФА решиха да му наложат много тежко наказание.

От ръководството на Ливърпул не обжалваха наказанието на Суарес, въпреки че постоянно коментират, че решението на ФА е неправилно и твърде тежко.

Във вторник вечерта Луис Суарес заяви, че ще изтърпи наказанието си със смирението на невинна жертва, защото думата "негър", която е използвал само веднъж, се използва много често в неговата страна и не показва никакви расистки наклонности.

"Аз споделих пред комисията, че използвах тази дума на испански само веднъж. Казах им, че повече никога няма да използвам тази дума по футболните терени на Англия. Никога не съм използвал тази дума с някакъв уронващ или унижаващ ефект и ако това е засегнало някого, искам да се извиня. В моята страна тази дума няма никакво лошо предназначение и се използва често.

Ще си понеса наказанието със смирението на човек, който не е направил нищо грешно и се чувства много натъжен от събитията," добави Суарес.

Водещи

Най-четени