Лукойл Академик продължава без грешка в родния шампионат 08.01 | 21:58

"Студентите" записаха 13-ти пореден успех при визитата си на Балкан в Ботевград

От Константин Симидчийски

Шампионът на България Лукойл Академик продължи без грешка в похода си към нова титла в Националната баскетболна лига, след като днес водените от Йовица Арсич "студенти" записаха 13-ти пореден успех от 13 изиграни срещи през този сезон.

Лукойл се наложи с резултат 80:62 при гостуването си на Балкан в Ботевград, като сблъсъкът протече по-равностойно единствено през първото му полувреме. През втората част шампионите осезаемо увеличиха темпото и не оставиха никакви съмнения относно превъзходството си в двубоя.

Най-резултатен в срещата обаче бе състезател на Балкан, като това бе ветеранът Йордан Бозов. Той завърши с актив от 21 точки на своята сметка, докато с 10 точки и 8 борби се отличи и Георги Давидов. По 8 пункта добавиха Дуейн Мортън и Крум Дойчинов, но и техният принос не доведе до нещо повече за Балкан в мача.

За Лукойл Академик най много точки записа Доминик Джеймс, който реализира 18 точки за 13-ия успех на "студентите" през този сезон. Божидар Аврамов заби още 16, докато капитанът Тодор Стойков приключи срещата с 10 точки на своя актив. В следващия кръг от НБЛ Лукойл Академик посреща Рилски спортист, докато Балкан гостува на Евроинс Черно море в морската столица. Шампионът на България остава и лидер във временното класиране, намирайки се на две точки пред втория Левски.

В друг мач от днес отборът на Ямбол достигна до домакински успех с 88:77 над тима на Евроинс Черно море. Най-резултатен за Ямбол бе Павел Маринов с 23 точки, докато за "моряците" Тихомир Желев отбеляза 21. Ямбол все пак не успя да измести Черно море от 5-ата позиция в НБЛ, оставайки на точка зад днешния си съперник.

С успех се поздрави и аутсайдерът в родния шампионат Спартак Плевен, който победи предпоследния Черноморец (Бургас) и записа едва трета победа в НБЛ за настоящата кампания. Александър Дяковски беше най-резултатен за победителите с 24 точки, а Хрисимир Димитров добави 22 точки за успеха на тима си. Най-резултатен в тима на Черноморец бе Симеон Найденов, който записа 20 точки.

Вчера в Самоков се изигра и срещата между съставите на Рилски спортист и Левски, завършила с победа 73:70 в полза на гостите от София. Дебют за Левски записа 222-сантиметровият Прийст Лодърдейл, докато за Рилецо в игра се появи с два сантиметра по-ниският Александър Радоевич, за когото това също бе дебют.

Водещи

Най-четени