Лукойл започва похода си към групите на Юрокъп днес 27.09 | 09:29

Шампиопните ще направят опит да се завърнат в престижната надпревара след 2-годишна пауза

От Михаела Ганчева

Българският баскетболен шампион Лукойл Академик започва похода си към групите на втория по сила европейски клубен турнир – Юрокъп с първи мач от плейофа срещу чешкия Простейов днес.

Срещата ще бъде и първи баскетболен мач в новата зала "Армеец Арена" в столицата, а "студентите" ще опитат да съберат добра преднина преди решителното гостуване на същия съперник след седмица и да си осигурят завръщане в престижната надпревара след 2-годишна пауза.

Старши-треньорът на "студентите" - Йовица Арсич запази почти целия състав от миналата година, като добави и свежи сили в лицето на Павел Маринов, Андре Оуенс и Акида МакЛейн. Козът на Простейов в евросблъсъка пък ще бъде бившият играч на Лукойл и Рилски Спортист Травис Питърсън, който напусна Правец в посока Чехия през лятото, както и новопривлеченият литовски плеймейкър Арвидас Ейтутавичус.

Иначе големите очаквания в нашия отбор отново падат върху дългогодишния капитан Тодор Стойков, който все още е най-добрият реализатор в историята на Юрокъп. "Проблемът пред българските шампиони тази година е същият като миналата - малкото време за тренировки в пълен състав", обяви Арсич преди старта на двубоя.

Дали Лукойл Академик е готов да се върне в турнира, любителите на баскетбола могат да видят на живо в "Арена Армеец" от 18.00 часа днес, или в преките предавания на БНТ и БНТ Свят, които стартират 5 минути по-рано.

Водещи

Най-четени