Лукойл излъга турски гранд в София 04.12 | 19:51

Академик се представи отлично срещу Пинар Каршияка

От Иво Вецев

Българският шампион Лукойл Академик показа, че поражението на тима през уикенда е плод на подготовката на тима за Европа, след като "студентите" надиграха категорично турския гранд Пинар Каршияка (Измир) в "Арена Армеец".

Пред около 2500 фенове на баскетбола в столицата хегемонът на България заслужи аплодисменти, побеждавайки втория в класирането на Група Е на Еврокъп. Освен това гостите са един от клубовете с най-високи бюджети във втория по сила европейски клубен турнир.

Повече от престижната победа се дължи най-вече на треньора Димитрис Галанис, който тактически надигра своя опонент, измъквайки тежкия мач с добри ходове в атака, които оставяха Божидар Аврамов и компания често сами край линията за три точки. Именно заради силната си стрелба, "студентите" успяха да стигнат до победата/

В третата част домакините взеха ключов аванс, показвайки отлична защита. Те ограничиха съперника си до едва 10 точки, а в заключителните минути на мача турците прибегнаха до нарушения, за да стопят аванса, но "студентите" не трепнаха от наказателната линия.

Аландо Тъкър продължи да показва силна форма, като беше над всички в състава на Лукойл, завършвайки с 18 точки и 8 борби. Аврамов записа точна стрелба от тройката и се отчете с 14. Още 3-ма играчи завършиха с двуцифрен точков актив, като Вергинис приключи с 13, а Александър Янев и Лалич с по 10.

Победата повишава шансовете на българите да продължат към следващата фаза. Засега отборът е 4-и с актив от 3 победи и 5 поражения, голяма част от които бяха записани преди смяната на треньора.

Водещи

Най-четени