Лукойл ликува след заслуженото завръщане в турнира Еврокъп 06.10 | 10:56

"Студентите" доволни, че завършиха квалификациите с победа

От Михаела Ганчева

Българският шампион Лукойл Академик се завърна във втората по сила баскетболна надпревара в Европа след двугодишно отсъствие. "Студентите" си спечелиха това право във вчерашния реванш от квалификационните плейофи на турнира и успеха като гост на чешкия Простейов с 87:77.

Българите доказаха, че са по-класният отбор от двойката и намериха място в групите на Еврокъп с общ актив от двете срещи 15 точки. Сега момчетата на Йовица Арсич ще се надяват на преодолими съперници в тегления другата седмица жребий на турнира, а до тогава отборът ще продължи подготовката си за новия сезон в НБЛ.

Ето какво споделиха наставникът на тима Йовица Арсич и топреализаторът на "студентите" в Чехия - Андре Оуенс:

"Продължихме добрата си игра от първия мач. Очаквах срещата да бъде по-спокойна за нас, но съм доволен от факта, че свършихме работата си. Крайният резултат отразява качеството и

на двата отбора. Трябва да сме наясно, че играта ни има нужда от сериозно подобрение, за да се представим успешно и занапред", коментира Арсич.

"И двата отбора се представиха добре, но както знаете в спорта винаги има победител и победен. Щастливи сме, че днес Лукойл ликува с успеха. Владеехме инициативата в мача и във важните моменти бяхме по-добри", допълни героят Оуенс.

Наставникът на чехите Збинек Холева също призна превъзходството на българите в плейофа: "Играхме по-добре през първото полувреме. След това загубихме контрола върху играта си. Съперниците ни бяха по-добри тази вечер".

Водещи

Най-четени