Лукойл наказа Левски на връх юбилея 24.05 | 20:26

Сашо Везенков матира Тити Папазов в началото на 4-ата част а

От Иво Вецев

Баскетболният шампион на България Лукойл Академик започна отлично защитата на титлата си, след като навръх 100-годишния рожден ден на Левски "студентите" удариха "сините" с 98:90 в първи мач от финалната серия.

Ключови моменти се оказаха краят на третата четвърт и началото на четвъртата, след като Левски обърна Лукойл в средата на третата четвърт и водеше с 4 точки, но позволи изоставане от две точки при сирената за край на третата част.

В началото на 4-ата част пък Лукойл направи серия от 16:5, с което реши до голяма степен мача. Левски скъси разликата до 5 точки, но със солидна игра в нападение "студентите" не оставиха съмнение в превъзходството си.

Така "сините" допуснаха загуба на връх годишнината си, а голямото разочарование в отбора се казва Джумейн Джоунс, който действително овладя 17 борби, но вкара само 8 точки. Хийт беше най-полезен с 31, но това се оказа недостатъчно срещу бившия му тим.

Лалич записа 20 пункта за победителите, а Уийдън вкара само 2 по-малко. Вергинис пък беше неудържим в дирижирането на играта на Лукойл, завършвайки с 16 точки и 9 асистенции.

Водещи

Най-четени