Любо Пенев може да поеме Бетис, пишат в Испания 21.10 | 17:48

Ел Голеадор е сред вариантите за треньор на севилския клуб, според местното издание "Дес Марке"

От iNews.bg

Наставникът на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев е сред вариантите за овакантения треньорски пост във втородивизионния испански Бетис, пише севилското издание "Дес Марке".

Отборът на Бетис изпадна от елита на испанския футбол и в момента се подвизава с променлив успех в Сегунда дивисион. Тимът от Севиля заема 9-то място във временното класиране с актив от 14 точки.

"Дес Марке" припомня, че Пенев започва треньорската си кариера в родния ЦСКА, след което последователно води тима на Литекс и за кратко Ботев (Пловдив), който напусна след финансовите неуредици в клуба.

Испанската медия отчита сериозните критики, които Ел Голеадор продължава да търпи в България заради двете поредни загуби на възпитаниците си в квалификациите за Евро 2016 (от Хърватия и Норвегия), като посочва, че бъдещето му като национален селекционер е несигурно.

Решение, дали Любослав Пенев ще продължи да заема поста си, се очаква да бъде взето на предстоящия Изпълком на БФС, който трябва да се проведе в края на октомври или началото на ноември тази година.

Водещи

Най-четени