Любослав Пенев напусна Литекс 24.10 | 20:50

Младият треньор призна, че започва преговори с Борислав Михайлов за поста селекционер на националния отбор. На негово място изненадващо бе представен Атанас Джамбазки

От Константин Симидчийски

Любослав Пенев вече не е старши-треньор на шампиона Литекс. Новината бе официално потвърдена от президента на "оранжевите" Трифон Попов, като това се случи непосредствено след победата с 2:1 над Лудогорец в дербито на 10-ия кръг на "А" група. Попов представи и новия старши-треньор на тима - Атанас Джамбазки.

Пенев очаквано започва преговори с президента на БФС Борислав Михайлов, относно вакантния пост на селекционер на националния отбор. Неговото място в Ловеч пък изненадващо ще бъде заето от Атанас Джамбазки, който за последно бе начело на отбори с далеч по-скромни амбиции от тези на Литекс - Монтана и Ботев Враца.

"Знаехме от няколко дни, че Любослав Пенев става национален селекционер. Разговаряхме с Джамбазки и той прие. За момента мисля, че това е най-удачният вариант. Не сме водили разговори с Мъри Стоилов. Всичко стана много бързо. Утре ще представим новия треньор на футболистите", разкри Трифон Попов пред медиите.

Новият старши-треньор на "оранжевите" от своя страна призна, че не е очаквал да чуе предложение от страна на Литекс.

"Неочаквано беше това предложение. Но тъй като Любослав Пенев поема националния отбор и аз получих тази оферта, която нямаше как да откажа. Отговорността е голяма, но това е треньорската професия. Надявам се да оправдая доверието. Всичко се разви доста бързо. Срокът на договора ми ще го уточним тази вечер, но това не е най-важното. Гриша Ганчев е сериозен човек, всичко зависи от резултатите. В клуб като Литекс те задължава да гониш винаги първите места. Сега най-важното е да имаме спокойствие. Предстои доста работа, с която тепърва ще се запознавам", коментира Джамбазки.

На този етап Любослав Пенев не разкри, дали е постигнал каквато и да е договорка с президента на Българския футболен съюз. Както е известно, селекционерският пост в "А" отбора е овакантен, след като родното ръководство се отказа от услугите на Лотар Матеус.

Водещи

Най-четени