Любослав Пенев обяви легионерите за контролата с Македония 31.07 | 15:00

Впечатление прави липсата на Валери Божинов

От Мариян Найденов

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Любослав Пенев обяви името на играчите от чужбина, на които ще разчита по време на контролата срещу Македония на 14-и август.

Срещата ще е последна проверка за "лъвовете" преди решителната част от квалификациите за Мондиал 2014 в Бразилия, като двубоят ще е на стадион "Филип II" в Скопие от 21:45 часа българско време.

Пенев ще разчита на 8 българи, които се подвизават в европейските първенства, като сред избраниците няма изненадващи имена. 

Георги Миланов и Александър Тонев лекуваха доскоро контузии, но ще са на линия за контролата със югозападната ни съседка. Николай Михайлов също е сред избраните, въпреки че бъдещето му в Твенте все още не е решено.

Илиан Мицански, който смени отбора си през това лято, също ще получи шанс за изява, а останалите повикани са Манолев, Занев, Иван Иванов и капитанът Ивелин Попов.

Впечатление прави липсата на Валери Божинов, който на няколко пъти получи доверието на Пенев, но той все още няма представа къде ще играе през новия сезон и води подготовка с Локо (Сф). Той е нежелан в Спортинг Лисабон, където отчаяно му търсят клуб, в който да го преотстъпят.

Бандаловски, Делев и Живко Миланов също остават извън отбора.

Ето и пълния списък с легионерите, които е повикал Пенев:

1. Николай Михайлов
2. Иван Иванов
3. Петър Занев
4. Георги Миланов
5. Станислав Манолев
6. Илиан Мицански
7. Александър Тонев
8. Ивелин Попов

Водещи

Най-четени