Люис Хамилтън се извини на Фелипе Маса и Пастор Малдонадо 31.05 | 12:56

Пилотът на Макларън поднесе своите извинения заради обидите, които хвърли към двамата пилоти

От Краси Киров

Най-одумваният пилот във Формула 1 за последните два дни Люис Хамилтън поднесе извинения към колегите си Фелипе Маса и Пастор Малдонадо, които обиди в интервютата си след Гран при на Монако в неделя.

Британецът отнесе две наказания от стюардите в Княжеството, които го намериха виновен за инцидентите, сложили край на участието на Маса и Малдонадо в надпреварата. След нея пък Хамилтън бе видимо афектиран от санкцията си, отправяйки вербална атака по адрес на двамата.

Все пак вчера пилотът на МакЛарън осъзна грешката си и поднесе извинения към колегите си, използвайки за тази цел личният си twitter акаунт.

"Към Маса и Малдонадо - с най-голямо уважение се извинявам, ако съм ви обидил. И двамата сте фантастични пилоти, мнението ми за които е високо".

Британецът вече се извини и на стюардите в Монако, заради шегата на расова основа, която призна, че е била неудачна в конкретния момент.

Хамилтън отправи извинение и по адрес на своите почитатели, голяма част от които може би не са одобрили действията му в Монте Карло.

"Хей, хора. Исках да се извиня за случилото се през уикенда и за коментарите ми след това. Никога не съм искал да обидя никого. За всички фенове, които съм изгубил и спечелил - желая ви много любов и щастие. Бог да ви благослови. Напред и нагоре, следва Монреал. Люис."

Водещи