Мартин Уитмарш няма нищо против агресивния стил на каране на Хамилтън 14.06 | 13:36

Босът на Макларън сподели, че агресивният стил на каране на Хамилтън го е направил такъв добър пилот и той не трябва да се съобразява с лошите коментари

От Краси Киров

Отборният шеф на Макларън Мартин Уитмарш иска Люис Хамилтън да продължи с агресивния си начин на каране, въпреки зачестилите критики към пилота.

Хамилтън се забърка в няколко инцидента в последните две Гран при от Формула 1. В Канада Люис бе забъркан в инцидент с Марк Уебър, преди да се блъсне със съотборника си Дженсън Бътън и да отпадне от състезанието.

В Монако пък англичанинът се забърка в инциденти с Фелипе Маса и Пастор Малдонадо, след което получи наказание от стюардите. Въпреки това той получи подкрепата от отборния шеф на Макларън Мартин Уитмарш.

"Люис е много страстен пилот и той винаги трябва да се бори за победата. Със сигурност той нямаше късмет в тези състезания, както и да го погледнеш," заяви Уитмарш.

"Аз не съм безпристрастен. Аз искам Люис да атакува, но очевидно е, че желая той да го прави без контакт с другите коли."

"Но в същото време ако той се сдържаше да атакува, за да се предпази от контакти с болидите, тогава нямаше да е такъв голям пилот. Сигурен съм, че той ще продължи да бъде много добър пилот и ще има много успехи пред своята кариера.

Най-четени