МФВС е финансирало 41 спортни обекта с 6.7 милиона лева 25.01 | 11:10

В тази сметка не влизат големите обекти - зала "Арена Армеец", реновирането на Белмекен и Спортпалас, Дианабад и залата по гимнастика на стадион "Раковски"

От Мариян Найденов

Министерството на физическото възпитание и спорта е финансирало изграждането и реновирането на 41 спортни обекта на обща стойност 6 683 721 лв. от началото на мандата на настоящето ръководство. Това обяви министър Свилен Нейков по време на откриването на футболно игрище в Бойчиновци, за което МФВС отпусна 100 000 лв.

"Тази площадка е поредната стъпка в реализиране политиката на Министерството на физическото възпитание и спорта за изграждане на база за практикуване на масов спорт в цялата страна.

Финансирали сме изграждането и реновирането на 41 проекта на обща стойност 6,7 млн. лв. в цяла България. Като в тази сметка не влизат големите обекти, които сме построили - зала "Арена Армеец", реновирането на Белмекен и Спортпалас, Дианабад, залата по гимнастика на стадион "Раковски".

Предстои в София да открием малкия стадион "Академик" на 4-ти км, съвсем скоро започваме и реконструкцията на зала "Фестивална".

Спортът е социален феномен, който възпитава, учи на дисциплина и изгражда подрастващите като пълноценни личности на обществото. И нека е ясно, че не е задължително от всяко дете да излезе професионален спортист. Но е наложително да мотивираме всички към по-активна физическа дейност като превенция на вредните влияния в обществото - наркотици, алкохол, тютюнопушене.

Честитя на Бойчиновци новата придобивка и се надявам тази площадка да бъде винаги изпълнена с възторжените възгласи на децата и техните родители", каза министър Нейков.

От своя страна кметът на града Светлин Сретениев, областният управител на област Монтана Ивайло Петров и народният представител Димитър Аврамов благодариха на Министерството на физическото възпитание и спорта за новоизградената площадка.

Водещи

Най-четени