Манчестър Сити и Барселона в повторение на дуела от миналата година 24.02 | 10:45

Двата тима пак мерят сили на 1/8-финалите

От Даниел Любомиров

Английският шампион Манчестър Сити ще се опита да стигне четвъртфиналите в Шампионска лига за първи път в историята си, но за целта трябва да елиминира един от най-успешните отбори в турнира – Барселона, четирикратен носител на трофея.

"Гражданите" бяха спечелили само две точки от първите си четири мача в груповата фаза, но постигнаха две изключително ценни победи над Байерн и Рома, за да се класират за елиминациите.

Водещият голмайстор на тима Серхио Агуеро, както и Един Джеко, Гаел Клиши и Пабло Сабалета са на един жълт картон от наказание, докато Яя Туре приключва санкцията си от три срещи.

От края на груповата фаза до дербито с Барселона Сити е изиграл 13 мача, от които е спечелил седем, четири са завършили наравно, а загубите са две. Агуеро се разписа при убедителната победа над Стоук Сити в първенството с 4:1 преди две седмици, за да прекрати голова суша от шест мача.

В отсъствието на Яя Туре Манчестър Сити е спечелил единствено въпросния двубой срещу Стоук във Висшата лига. Новият нападател Вилфред Бони направи официалния си дебют за "гражданите" при разгрома с 5:0 над Нюкасъл през уикенда в първенството.

Още от анонса на състоянието на Манчестър Сити и Барселона преди дербито помежду им четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени