Манчестър Сити издъхна срещу Барселона на "Камп Ноу" 12.03 | 23:44

Каталунците записаха силен мач и победа срещу английския тим

От Иво Вецев

Манчестър Сити направи всичко по силите си, за да се противопостави на Барселона, но каталунците отново спечелиха сблъсъка между двата гранда - този път с 2:1 на "Камп Ноу". 

Така с общ резултат 4:1 испанският шампион се класира за 7-и пореден път на четвъртфиналите в Шампионска лига. В първия двубой на "Етихад" Меси и копания спечелиха лесно с 2:0 благодарение най-вече на червения картон на Мартин Демикелис.

В днешния двубой през първото полувреме голове не паднаха, но съдията Леноа не отсъди 100%-ова дузпа в полза на Барселона за нарушение срещу Меси, а след това гол на Неймар беше отменен заради несъществуваща засада на Алба.

През втората част Сити се отчете с няколко пропуска преди Меси да реши всичко в срещата. Той се възползва по най-добрия начин от идиотска грешка на Лескът, вкарвайки във вратата на Джо Харт. В 79' положението на Манчестър Сити стана и по-лошо, след като Сабалета беше изгонен от терена заради пререкания с главния рефер, неотсъдил дузпа срещу Един Джеко.

В края Венсан Компани отбеляза почетно попадение за Сити за 1:1, но победата отново отиде при Барселона, след като Иниеста изригна с пробив, мина и Харт, но подаде на Алвеш, който промуши топката през трима защитници на Сити - 2:1.

Лионел Меси записа гол №36 на "Камп Ноу" в Шампионска лига, като вече има и 10 гола срещу английски отбори. Шави пък еднолично излезе на второ място във вечната ранглиста за най-много мачове в турнира - 145. Първи е Гигс със 149.

Водещи

Най-четени