ПСЖ очаквано се класира за 1/4 финалите 12.03 | 23:46

Златан Ибрахимович и Единсон Кавани не вкараха, но шампионите на Франция отново победиха

От Даниел Любомиров

Френският шампион Пари Сен Жермен оправда очакванията и се класира на четвъртфиналите в Шампионската лига за втора поредна година, след като надви с 2:1 Байер (Леверкузен) в реванша на стадион "Парк де Пренс" и елиминира германците с общ резултат 6:1.

След изразителния успех с 4:0 в предишния двубой, никой не очакваше "аспирините" да имат какъвто и да е шанс да сътворят чудото в Париж. Те обаче се представиха достойно срещу по-класния си съперник и имаха възможност поне да не запишат второ поражение.

В 6-ата минута Сидни Сам даде аванс на Леверкузен, а в 13-ата Маркиньош наниза 3-ия си гол в Шампионската лига, за да възстанови равенството 1:1. Пълният обрат осъществи Езикиел Лавеци в 53-ата минута, но в края на първото полувреме вратарят на ПСЖ Салваторе Сиригу спаси дузпа, изпълнена от Симон Ролфес.

Видео с головете от мача вижте в Sporta.bg

Леверкузен имаше много добри положения за повече голове преди почивката, но отличните спасявания на стража на домакините предотвратиха други попадения във вратата му. В 68-ата минута пък "аспирините" останаха с десетима души, след като Емре Чан получи втори жълт картон за симулация и на практика попречи на тима си да търси поне равенството.

Водещи

Най-четени