Манчестър Сити преживя истински шок у дома 26.09 | 00:55

"Шумните съседи" бяха изненадани с 2:4 от Астън Вила на своя "Етихад" за Карлинг Къп

От Иво Вецев

Шампионът на Англия Манчестър Сити загуби с 2:4 след продължения срещата си от Карлинг къп срещу аутсайдера Астън Вила, и то на собствения си стадион "Етихад".

Въпреки че Роберто Манчини беше дал почивка на почти всичките си титуляри, на терена блестяха имената на Марио Балотели, Карлос Тевес, Коло Туре, Гарет Бари и много други звезди.

В самото начало гостите изпуснаха изключително удобно положение, след като Бенет комбинира с Н'Загобия, който мина безпроблемно през Милнър и Туре и центрира в наказателното поле. Топката бе блокирана от Лескът, който обаче я предостави на Ваймън. Той обаче не успя да отбележи от 5 метра - голям пропуск за бирмингамци.

В 29-ата минута Джеймс Милнър подаде към Марио Балотели, който с перфектно първо докосване си създаде възможност да стреля. Италианецът не се поколеба и с мощен удар по тревата успя да преодолее съпротивата на Гивън и да отбележи първия си гол от 7 мача насам - 1:0 за пълния с резервни звезди тим на Манчини.

В 59-ата минута обаче резултатът беше изравнен. Агбонлахор мина като на парад през Настасич и Лескът, но последния успя да чукне топката към Ваймън. Той се опита да центрира по земята, но Пантелеймон изби. Топката обаче рикошира в Бари и попадна злощастно във вратата на Сити - 1:1.

4 минути по-късно дойде и отговорът на намиращия се в чудесна форма Коларов. Той изпълни марков пряк свободен удар вляво от вратата на Гивън, а ирландецът само можеше да вземе топката от вратата след перфектното изпълнение на сърбина - 2:1.

Вила обаче имаше какво още да каже. В 71-ата минута Бентаке намери с хубав пас Агбонлахор, който си нагласи топката на удобния крак и с удар от 15 метра по земя преодоля Пантилимон, като това се оказа и последното попадение в редовното време - 2:2 и продължения.

На терена вече се бяха появили Джеко и Синклеър, но и те не успяха да помогнат, особено след мощната офанзива на Астън Вила в първото полувреме на продълженията.

В 95-ата минута най-добрият на терена Габриел Агбонлахор стреля изключително силно от границата на наказателното поле, но вратарят на "гражданите" спаси. Топката обаче попадна в краката на Н'загобия, който безпроблемно реализира - 2:3 и "Етихад" замлъкна.

В 113-ата минута пък всичко беше решено. Отново Агбонлахор направи самостоятелен рейд и от около 13 метра стреля силно, топката рикошира сериозно в защитник на Сити и влетя неспасяемо във вратата на Пантилимон - 2:4 и шок за "шумните съседи" у дома.

Водещи

Най-четени