Манчестър Юнайтед, Арсенал и Ливърпул продължават напред за Купата на лигата 27.09 | 00:08

Арсенл разби третодивизионния Ковънтри, докато носителят на трофея Ливърпул и Юнайтед се справиха съответно с У.Б.А. и Нюкасъл

От Иво Вецев

Манчестър Юнайтед успя да постигне победа с 2:1 над Нюкасъл на своя "Олд Трафорд" в двубой, който беше част от турнира за Купата на Лигата в Англия.

Двата отбора бяха без голяма част от своите звезди, но това не попречи на спектакъла, който селекциите на Сър Алекс и Алан Пардю организираха за феновете, които уважиха дербито между "червените дяволи" и "свраките".

В изключително оспорван сблъсък Андерсон даде аванс на домакините, след като в 44-ата минута проби самостоятелно през центъра и шутира мощно с левия си крак. Топката се удари в дясната греда на вратата на Нюкасъл и влетя неспасяемо в мрежата – 1:0.

През второто полувреме Том Клевърли отбеляза за 2:0 в 58-ата минута, когато с удар от 15 метра завърши по прекрасен начин многоходова атака на Манчестър.

На терена обаче се появи Папис Демба-Сисе и резултатът не закъсня – той се възползва от чудесен пробив на Шейн Фъргюсън и с точен удар с глава намали за 2:1. Той можеше да доведе двубоя и до продължения, но в 80-ата минута нацели гредата зад Давид Де Хеа.

В друг интересен двубой Арсенал разкова с 6:1 Ковънтри, който в момента играе Лига 1 – трета дивизия на Англия.

Шоуто за зрителите на "Емиратс" обаче започна чак в 39-ата минута, когато Оливие Жиру най-накрая откри головата си сметка за "артилеристите", възползвайки се от пас на Куклен.

През второто полувреме зрителите видяха цели 6 гола. До 73-ата минута резултатът стана 4:0 след чудесни голове на Аршавин (57), Уолкът (73) и Чембърлейн (63), а Жиру изпусна и дузпа (54).

Почетното попадение за Ковънтри отбеляза Бол в 78-ата минута, а крайният резултат оформиха Мигел в 80-ата минута и отново Уолкът с красиво попадение в добавеното време.

Защитаващият трофея си от миналата година Ливърпул пък постигна доста трудна победа в срещата си с У.Б.А. Албиън поведе в началото на двубоя с гол на защитника Тамаш още в третата минута, но в 17-ата Нури Шахин с топовен удър по тревата от 25 метра възстанови равенството.

Играчът на Реал Мадрид се превърна в герой за мърсисайдци, след като отново той в 82-ата минута донесе победата на Ливърпул, с което победителят от миналата година продължава напред в надпреварата. Това е и своеобразен реванш за загубата с 0:3 от същия съперник в началото на кампанията в Премиър лийг.

Водещи

Най-четени