Манчестър Юнайтед с Бербатов надигра Челси и спечели с 3:1 18.09 | 20:04

Българинът се появи в игра в последните десет минути и бе много близо до гол

От Краси Киров

Манчестър Юнайтед победи в страхотен двубой тима на Челси с 3:1 в среща от петия кръг на английската Висша лига, играна на "Олд Трафорд".

Димитър Бербатов се появи в игра в последните десетина минути и можеше да вкара гол, но Босингва изби топката от голлинията. По този начин "червените дяволи" вече имат пет победи от пет мача, като надделяха над основните си съперници Арсенал и Челси.

Двата предложиха много емоции на зрителите. Челси бе по-активния отбор през първото полувреме и имаше повече удари към вратата. Юнайтед обаче успя да вкара единствените си три положения и да поведе с 3:0 през първото полуврем.

"Сините" от Лондон пропуснаха някои много добри положения особено докато изоставаха само с един гол. В началото на втората част Торес веднага върна един гол с второто си попадение за тима. След това драмата стана пълна след като Уейн Рууни пропусна дузпа. До края двата тима записаха непростими пропуски като резултата можеше да бъде още по-впечатляващ.

Юнайтед започна перфектно двубоя и Крис Смолинг откри резултата още в 8-та минута. Защитникът засече с глава центриране на Ашли Йънг . В 12-та минута Торес можеше да изравни. Андерсон сбърка и подаде на испанеца пред наказателното поле. Торес размина двама защитници и стреля, но топката мина на сантиметри от страничната греда. Малко след това Франк Лампард стреля в аут след красива атака.

В 27-та минута дойде и най-чистото положения за Челси до момента. Торес се освободи перфектно отляво и подаде на Рамиреш, който бе сам срещу Де Хея, но би в него. Така се стигна до 37-та минута, когато Нани овладя топката и необезпокояван от никой нахлу към наказателното поле и стреля мощно за 2:0.

В последната минута на полувремето "червените дяволи" нанесоха нов удар. След бърза атака подхваната от Фил Джоунс се получи разбъркване в наказателното поле на Челси и Ашли Коул изби топката в Рууни, който от няколко метра прониза вратата на Чех за трети път.

Мениджърът на Челси Андре Виаш Боаш реагира веднага и пусна в игра Никола Анелка на мястото на Франк Лампард. В първата атака за втората част Анелка изведе добре Фернандо Торес, който елегантно се разписа за 3:1. Това бе и втория официален гол за Торес след като премина в Челси за 50 милиона паунда през зимата от Ливърпул.

В 55-та минута съдията даде дузпа за Юнайтед за нарушение на Босингва срещу Нани. Уейн Рууни обаче не уцели вратата от бялата точка. Този пропуск вдъхнови Челси, но те отново бъркаха в завършващата фаза. Торес финтира добре защитата на Юнайтед и стреля в Де Хея, и после при добавката не уцели вратата.

Юнайтед отвърна с греда на Рууни в 82-та минута. Минута по-късно Торес напомни за най-лошите си времена след като излъга Де Хея, но не уцели празната врата пред него.

В 79-та минута в игра се появи и Димитър Бербатов на мястото на Хавиер Ернандес. В даденото от съдията продължение Рууни изскочи сам срещу Чех, но реши да подаде на откъсващия се Димитър Бербатов. Българина веднага стреля, но Босингва със страхотен шпагат спря топката на голлинията.

Така след този много красив мач Манчестър Юнайтед продължава да бъде без загубена точка и да води в класирането с 15 точки. Челси има 10 точки.

В друга среща от днес Тотнъм се справи с категоричното 4:0 над тима на Ливърпул на "Уайт Харт Лейн".  Гостите от Ливърпул доиграха двубоя с девет души, което се оказа решаващо за крайния изход на двубоя.

Първо Чарли Адам напусна терена още в 28-та минута, а в 63-та го последва и Мартин Шкъртел. Лука Модрич (7') откри резултата. Дефо (66') покачи на 2:0,а Адебайор (66', 90') с двата си гола оформи крайният резултат.

Отборът на Манчестър Сити направи първа грешна стъпка в Премиършип след като завърши 2:2 като гост на тима на Фулъм.

"Гражданите" могат да съжаляват, защото пропиляха аванс от два чисти гола и допуснаха изравняване през второто полувреме. Аржентинският нападател на Сити Серхио Агуеро отново бе най-активен за своя тим, отбелязвайки и двата гола.

Давид Силва изведе добре Агуеро в наказателното поле в 18-та минута и той откри резултата. В началото на втората част Сити покачи на 2:0. Един Джеко свали с глава топката на Агуеро, който с перфектен удар по диагонала вкара втория си гол в мача.

Десет минути по-късно обаче Боби Замора върна един гол след подаване на Клинт Демпси. Ветеранът Дани Мърфи с хубав удар от границата на наказателното поле направи резултата 2:2.

Роберто Манчини потърси победата до края като пусна в игра Карлос Тевес и Адам Джонсън на мястото на Агуеро и Насри. Това обаче не успя да помогне на "гражданите" и те записаха първото си равенство в шампионата след четири поредни победи.

Водещи

Най-четени