Марек нанесе второ поражение на ЦСКА в Суперлигата 19.11 | 21:05

"Червените" се представиха далеч под възможностите си, губейки с 0:3 гостуването си в Дупница

От Константин Симидчийски

Волейболният шампион на България ЦСКА допусна втора загуба от началото на новия сезон, след като днес воденият от Александър Попов тим загуби с 0:3 (24:26, 15:25, 23:25) при гостуването си на Марек Юнион-Ивкони в мач от 6-ия кръг на Суперлигата.

"Червените" започнаха двубоя в Дупница в пълен състав, като единственият отсъстващ бе Стоян Самунев, който според думите на Сашо Попов, се намира в чужбина.

Първият гейм изглеждаше близо до развръзка при 20:16 в полза на Марек, преди гостите от София да намерят начин да се върнат в частта. При 25:24 обаче последва точка в полето на "червените", която и означаваше първи гейм в полза на Марек.

Вторият гейм се разви ужасяващо за шампионите, които приключиха частта с едва 15 точки в своя актив. Геймът започна с 6:0 точки в полза на дупничани, а до неговия край възпитаниците на Сашо Попов така и не успяха да намерят себе си.

Третият гейм отново предложи по-равностойна битка в Дупница, която обаче отново бе загубена от "армейците". С успешна атака на диагонала Георги Елчинов Марек сложи точка на спора, постигайки чиста победа над волейболния шампион.

Други резултати от 6-ия кръг на родната Суперлига по волейбол:

КВК Габрово - Виктория Волей 3:0

Нефтохимик 2010 - Славия 3:0

Арда - Пирин Балканстрой 3:2

Ботев - Черно море БАСК 1:3

Левски Волей - Монтана 2:3

Водещи

Най-четени