Мария Шарапова срещу Винъс Уилямс е гвоздеят на полуфиналите в Рим 18.05 | 08:41

Американката победи Саманта Стосър, Шарапова се справи с Ана Иванович

От Божидар Азманов

Сестрите Серина и Винъс Уилямс се класираха за четвъртфиналите на силния турнир по тенис на червени кортове в италианската столица Рим с награден фонд 2,1 милиона долара.

 

Поставената под номер 9 Серина Уилямс разби испанката Анабел Медина Гаригес с 6:3, 6:1 за 76 минути. 30-годишната американка записа 16-а поредна победа, след като спечели титлите на последните два турнира, в които участва в Чарлстън и Мадрид.

 

Серина имаше известни проблеми с левия глезен, който беше превързан при 4:1 във втория сет. До края обаче тя не даде шансове на съперничката си. На четвъртфиналите американката ще се изправи срещу местната любимка Флавия Пенета, която отнесе Петра Четковска (Чехия) с 6:0, 6:1.

 

Шампионката от 1999 година Винъс Уилямс, която участва с "уайлд кард" победи поставената под номер 5 Саманта Стосър (Австралия) с 6:4, 6:3. Следващата съперничка на по-голямата сестра Уилямс ще бъде защитаващата титлата си Мария Шарапова.

 

Рускинята отстрани Ана Иванович с със 7:6(4) 6:3 в една от най-интересните срещи на вчерашния ден. Иванович поведе с 3:0 гейма в първия сет, но Шарапова успя да влезе в ритъм и стигна до 5:5, а в последвалия тайбрек реализира още първата си възможност да затвори частта. Във втората част сръбкинята поведе с 3:1, но след това Маша спечели пет поредни гейма и си осигури място на четвъртфиналите.

 

Победителката от "Уимбълдън" и четвърта поставена Петра Квитова (Чехия) също продължава на четвъртфиналите след труден успех над румънката Сорана Кърстя с 6:2, 5:7, 6:2. Квитова ще се изправи срещу германката Ангелик Кербер за място на полуфиналите. Номер 12 в схемата Кербер надделя над сънародничката си Юлия Гьоргес с 6:4, 6:1.

 

За четвърфиналите се класира и шампионката от Ролан Гарос На Ли, след като се наложи със 7:6(3) 6:2 над Шанел Схеперс. Така китайката ще срещне Доминика Цибулкова в следващата фаза, която се класира на четвъртфиналите без игра след отказването на Виктория Азаренка.

Водещи

Най-четени