Мартин Петров с гол, Стенли с жълт картон 17.09 | 19:21

Болтън загуби с 2:1 домакинството си на Норич, а Астън Вила направи 1:1 с Нюкясъл в Бирмингам

От Мариян Найденов

Отборът на Болтън с българския национал Мартин Петров в редиците си, претърпя загуба с 1:2 от новака в Премиършип Норич в мач от 5-ия кръг на Премиършип, игран на "Рийбок Стейдиъм". Мартин Петров започна като титуляр за домакините и остана на терена до края на мача, като отбеляза единствения гол за отбора си в срещата, след точно изпълнена дузпа в 64-та минута.

Гостите от Норич откриха резултата в 37-та минута след попадение на Антъни Пилкингтън, който бе най-съобразителен при едно изпълнение на корнер пред вратата на Болтън.

Новакът във Висшата лига нанесе втория си удар в мача малко преди края на първото полувреме (42'), а точен бе Брадли Джонсън. Дейвид Фокс центрира от пряк свободен удар към далечната греда, където Джонсън засече неспасяемо топката с глава за 0:2.

Не стига, че изоставаха с два гола след 45 минути игра, ами Болтън остана и с човек по-малко на терена, след като в даденото от главния съдия продължение на първата част Иван Класнич получи директен червен картон за удар без топка срещу Стийв Морисън.

След почивката футболистите на Болтън се опитаха да променят негативния за тях резултат, но силите им стигнаха единствено до почетно попадение, дело на Мартин Петров от дузпа в 64-та минута. Защитникът на Норич Леон Барнет фаулира Давид Нгог в наказателното поле и реферът посочи точката за изпълнение на дузпи. Зад топката застана Мартин Петров и с премерен изстрел оформи крайното 1:2.

В друг мач от Премиършип  с българско участие днес, Стилиян Петров изигра 68 минути при ремито 1:1 на Астън Вила в домакинския им двубой с Нюкясъл. Гостите изпуснаха шанса да си тръгнат с пълни три точки от "Вила Парк", като дори отправиха 22 удара към вратата на Шей Гивън, но в крайна сметка не постигнаха успех.

В 68-ата минута българският национал бе заменен принудително от Стивън Айрланд, заради леко разтежение, като само 5 минути по-рано бе получил и официално предупреждение.

Габриел Абонлахор изведе "виланите" напред в резултата в 13-ата минута, а след почивката активизацията в редиците на Нюкясъл доведе до изравняване чрез Леон Бест, който бе точен в 53-ата минута.

В ранния мач от Премиършип днес отборът на Блекбърн се наложи с 4:3 при домакинството си на Арсенал. Интересното е, че пет от попаденията в срещата бяха дело на футболисти на Арсенал, след като Алекс Сонг и Лоран Косиелни си отбелязаха автоголове, а останалите два гола за домакините реализира новото попълнение на Роувърс Якубу Айегбени. Головете за Арсенал в правилната врата пък отбелязаха Жервиньо, Микел Артета и Маруан Шамак.

Ето и останалите резултати от мачовете в Премиършип, играни днес:

Евертън - Уигън 3:1
Суонси - Уест Бромич 3:0
Уулвърхямптън - Куинс Парк Рейнджърс 0:3

Водещи

Най-четени