Масимилиано Алегри: Само аз вярвах, че можем да победим Барселона 21.02 | 08:25

"Можехме да отбележим и трето попадение, въпреки че щеше да бъде прекалено", каза треньорът на Милан

От Мариян Найденов

Старши треньорът на Милан Масимилиано Алегри засипа с похвали футболистите си след победата с 2:0 над Барселона в първия мач от осминафиналите в Шампионската лига. Той разкри, че никой друг, освен него, не е вярвал, че "росонерите" могат да победят испанския гранд.

За Барселона това беше първа загуба с разлика от два гола в ШЛ от април 2010 година, когато каталунците допуснаха поражение с 3:1 от Интер на Жозе Моуриньо отново на "Сан Сиро".

"Момчетата играха добре в защита и не допуснаха противника в близост до нашето наказателно поле. Знаехме, че Барселона ще има притежанието на топката за поне 65 процента от времето, но ние създадохме 5-6 изгодни ситуации, в които сгрешихме при последното подаване", коментира Алегри пред Mediaset.

"Футболистите ми не загубиха самообладание, дори когато Барселона ни притискаше и владееше топката. Тази вечер всички в Милан заслужават поздравления - от играчите до президента на клуба", добави щастливият наставник на "росонерите".

"Сега трябва да мислим за дербито с Интер, което е друго важно изпитание пред нас. Знаем, че реваншът на "Камп Ноу" ще бъде много труден. Там трябва да се опитаме да вкараме гол с малко повече острота в атаките. Тази вечер можехме да отбележим и трето попадение, въпреки че щеше да бъде прекалено", каза още Алегри.

"Играчите ми се справиха добре при пресичането на пасовете на съперника и стояха много стабилно на терена. Успяхме да спрем Лео Меси. В момента този резултат не е достатъчен, за да се класираме напред, така че се надяваме на положителен резултат и на "Камп Ноу".

В Испания няма да срещнем различна Барселона, това е техният стил и те винаги играят по един и същи начин. За да ги отстраним, всеки трябва да направи саможертва и да работи здраво. Тази вечер успяхме да ги задържим извън наказателното си поле и те нямаха и един голов удар", каза още италианският специалист.

"Без съмнение футболистите ми победиха заслужено. Може би имахме късмет с рикушета при първия гол, но това е част от играта.

Сега трябва да запазим спокойствие. Постигнахме важна победа, в която никой освен мен не вярваше. Имаме три дни, за да се възстановим и да се подготвим за дербито с Интер. Смятам, че отборът ми се намира в добра форма", завърши Масимилиано Алегри.

Водещи

Най-четени