Масимо Морати: Сбогуваме се с Ето'о, но Снайдер остава 17.08 | 14:44

"Когато получиш такава оферта, много е трудно да задържиш футболиста с предложение в същите параметри", каза Морати

От Мариян Найденов

Масимо Морати каза своеобразно "сбогом" на Самуел Ето'о - една от най-големите звезди на футбола, играли някога на "Джузепе Меаца", но донякъде пък успокои тифозите на Интер, като подчерта, че Уесли Снайдер остава при "нерадзурите". Президентът на бившия еврошампион разказа на Gazzetta dello Sport за всичките перипетии през лятната пауза, които станаха повод за един доста емоционален период в Интер по време на трансферния прозорец.

Ситуацията около Ето'о: "Той ще ми липсва много, във всяко едно отношение", призна Морати. "Един много сериозен професионалист, топ играч, който ни е повеждал напред в трудни моменти и винаги се е представял великолепно. Неговият трансфер не е свързан единствено с финансовия феърплей, за когото пледира УЕФА."

"Когато получиш такава оферта, много е трудно да задържиш футболиста с предложение в същите параметри. Истината е, че Ето'о никога не е говорил за подновяване на договора му с Интер. Но в крайна сметка финансовите ристрикции на УЕФА са сериозно нещо, така че който не ги спазва, ще пострада жестоко, защото няма да играе в Европа."

"Финансовите ни разходи трябва да бъдат качествени и разумни, но такава оферта - както казах - е трудно да бъде отказана или изравнена от наша страна."

Въпросът с новите играчи: "Не мисля, че ще можем да купим Тевес. В момента обсъждаме вариантите да доведем Лавеци или Форлан. Обмисляме, пресмятаме и ще преценим. Вече съм се свързвал няколко пъти с Де Лаурентис (президент на Наполи, където играе Лавеци) и сме обсъдили възможността за трансфер. Но това не означава, че всичко ще се получи накрая. Роси не ни интересува, защото търсим играч с други характеристики."

Сагата за Снайдер: "Уесли никога не е бил под въпрос. Никога не сме избирали: дали да пуснем него или Ето'о.? Но ако Снайдер е бил недосегаем преди трансфера на Ето'о, сега е дори повече. Накратко, Снайдер остава."

Настроението на тифозите: "Разочаровани са, знам. Но така беше и когато Ибрахимович напусна, а знаем как се обърнаха нещата. Тифозите трябва да се успокоят. Успокоява ме фактът, че имаме много здрава основа на състава, което е най-важното. Миналият сезон загубихме, защото ни липсваше концентрация в ключови ситуации, но въпреки всичко изглеждахме добре. С напускането на Ето'о отборът губи много, но Гасперини ще получи своето ново попълнение до затварянето на пазара."

Водещи

Най-четени