Сурови наказания след скандала с уговорени мачове в Италия 09.08 | 18:08

Отборът на Аталанта ще започне с минус шест точки новия сезон в Серия А

От Мариян Найденов

Италианската футболна асоциация излезе с окончателните си решения относно наказанията на замесените отбори и играчи в големия корупционен скандал "Калчоскомезе". Днес дисциплинарната комисия взе предвид предложените санкции от федералния прокурор Стефано Палаци и отсъди отборът на Аталанта да започне с минус шест точки новия сезон в Серия А.

Палаци искаше тимът да стартира с пасив от седем пункта, но в последствие те бяха намалени с една точка. Тимът от Серия Б Асколи ще получи същото наказание за своето участие в шампионата, като преди дни Киево получи парична глоба.

Капитанът на "бергамаските" Кристиано Дони, за когото се смяташе, че е един от тарторите на престъпната група, е наказан да не участва във футболни мачове за период от три години и шест месеца, а съотборникът му Томас Манфредини получи забрана за 18 месеца.

Други главни герои в скандала, подвизаващи се обаче във втородивизионни клубове, бяха изхвърлени от футбола за пет години - Белависта, Паолони, Буфоне, Еродиони, Фабри, Джервазоне и Сомезе.

Същото наказание ще отнесе и бившият национал на Италия и капитан на Болоня Джузепе Синьори.

Бившият играч на Парма Мауро Брешан изгаря за три години и шест месеца, а треньорът на вратарите в Равена Никола Сантони - за 4 години.

Освен това 11 тима от третата дивизия Лега Про също получиха различни спортно-технически и парични наказания.

Водещи

Най-четени