Матей Казийски изведе Тренто до нов успех на Световното в Доха 11.10 | 20:31

Капитанът на Тренто Матей Казийски бе най-резултатен при безпроблемната победа над Ал-Араби с 3:0

От Даниел Любомиров

Матей Казийски реализира 14 точки и стана топреализатор на Тренто при успеха с 3:0 над Ал-Араби, с който възпитаниците на Радостин Стойчев се изравняват на върха в класирането на Група В на Световното клубно първенство със Сао Пауло.

Играчите на действащия първенец на планетата Трентино постигнаха категорична втора победа с чист резултат, след като в отделните части бяха недостижими при 25:22, 25:15 и 25:17, като само за 66 минути приключиха с опонентите си.

Освен 14-те точки на Матей, силно се включи и другият български национал Цветан Соколов, който игра най-вече в третия гейм и наниза 7 пункта. Италианският център Емануеле Бирарели също се представи на високо ниво и отбеляза 11 точки, докато кубинецът Османи Хуанторена се отчете с 9. Чешкият национал Ян Щокър даде своя принос за успеха с доброто си представяне в първите два гейма и също реализира 7 точки.

Само трима души от състава на Тренто се разписаха директно от сервис, като най-много това се уддаде на Бирарели - 4 пъти. Казийски и Хуанторена направиха по 3 аса.

Кристиан Пампел бе най-резултатен за представителите на страната домакин с 12 точки.

Още през първия гейм бе видно, че капитанът на италианският отбор Казийски ще бъде основна фигура на полето, след като на седем пъти завърши успешно разиграванията на тима си. Тази част бе и най-оспорвана, като продължи 24 минути и чак в след второто техническо прекъсване се видя разликата в класите на съперниците.

Във втория гейм голяма роля за изразителния успех изигра Бирарели, който демонстрира добро чувство към атаката и наниза шест точки. Ян Щокър също бе разигран от разпределителя Рафаел Виейра де Оливейра и даде своя принос за комфортната преднина.

В третата част най-ефективни за Тренто бяха българите Казийски и включилия се отлично Соколов, с което тимът на Радо Стойчев си осигури участие на полуфиналите.

Утре е последният мач от предварителната фаза на турнира, като в спор за първото място в Група В ще се изправят Тренто и Сао Пауло от 19:00 часа.

Водещи

Най-четени