Матей Казийски не попадна в списъка на БОК за Олимпиадата 06.07 | 15:26

Родният олимпийски комитет трябва да изпрати най-късно до 9 юли окончателните си избраници

От Божидар Азманов

Звездата на българския волейбол Матей Казийски не включен в списъка от 12 играчи, който Български Олимпийски комитет трябва да заяви за участие на Олимпийските игри.

Дата, на която имената с волейболистите трябваше да бъде изпратени бе 4 юли, но до този момент това не е сторено, тъй като все още се таи надежда, че волейболистът ще склони и ще се върне в националния отбор.

Това заяви самият Любо Ганев сутринта в ефира на телевизията, който е член на Управителния съвет на федерацията.

До този момент обаче Казийски остава категоричен в решението си да бойкотира това ръководство на волейболната централа.

9 юли е крайният срок,  който заявките с 12-те български квоти от волейбола трябва да постъпят в Международния олимпийски комитет. 16 юли пък е крайната дата за промени в този списък, но те могат да бъдат извършени, че се наложи принудителната смяна на някой от играчите.

Преди дни националният селекционер Найден Найденов заяви, че мястото на Матей в отбора е запазено и във всеки един момент, когато реши, той може да се присъедини към тима.

Към този момент със сигурност на най-големия спортен форум на планетата няма да участва, Андрей Жеков, който сам призна, че не се чувства психически подготвен за предизвикателствата в националния отбор.

Без Казийски и Жеков тимът ни достигна до полуфиналите на Световната лига по волейбол. Това стана факт, след като късно снощи Германия победи Съединените щати с 3:2. Така дори при загуба от американците довечера, България намира място сред най-добрите 4 в "Арена Армеец", заради изключително важната победа над Германия с 3:1.

В момента нашите са първи в групата с 3 точки и независимо от резултата в двубоя срещу Съединените шати довечера, ще завършат най-малко втори в своя поток.

Водещи

Най-четени