Матей и Владо: Ще дадем всичко от себе си срещу Русия 14.09 | 19:51

Българските звезди в националния тим определиха като лесен двубоя с Естония, но всички са готови за тежкия сблъсък с Русия

От Краси Киров

Отборът на България изпълни задачата си и преодоля Естония с 3:0 гейма в плейофната си среща на Евроволей, която класира "лъвовете" на Радо Стойчев в Топ 8 на престижната надпревара.

След края на двубоя в лагера на българите се усети облекчение от задължителния бърз успех и волейболистите ни моментално насочиха вниманието си върху предстоящата зрелищна среща с тима на Русия в 1/4-финалите на турнира.

"Добре, че спечелихме бързо. Спестихме сили и енергия за мача срещу Русия утре", заяви капитанът на тима Владо Николов.

"Получи се хубав двубой. Преди срещата си говорехме, че не трябва да мислим за следващия съперник, но не стана така. Мислехме за Русия. Хубавото е, че съхранихме физическа и психическа енергия".

Матей Казийски, който изигра ключова роля за днешния успех на тима с 14-те си точки и топовния сервис, който се оказа непреодолим за естонците, сподели мнението на Николов и не се поколеба да демонстира оптимизъм преди гладиаторската битка със Сборная.

"Мачът срещу Естония не беше много труден. Знаехме, че не е нужно да подаряваме точки на противника. Като цяло играхме стабилно, въпреки че имахме слаби периоди. Трябваше да завършим при този резултат (3:0) и сега мислим за утрешния мач с Русия, който ще бъде много по-сложен". 

"Русия е тежък противник, но въпреки това излизаме за победа утре. Русия е фаворит, но това не ме обезкуражава. Ще дадем всичко от себе си. С добра игра и с това, което сме показвали преди, може да се класираме за топ 4", подгря страстите за утрешния двубой Казийски.

Водещи

Най-четени