Матеус: Няма да пазим Рууни с двама, ще търсим изненадата 01.09 | 12:51

Немският специалист сподели, че националите трябва да покажат, че българския футбол не е толкова лош

От Краси Киров

Националният селекционер на България Лотар Матеус сподели на днешната си последна пресконференция преди мача с Англия, че очаква добра атмосфера на стадиона, която да помогне на футболистите да стартират добре двубоя. Матеус обяви още трима футболисти за сигурни титуляри - Ивелин Попов, Иван Иванов, и Петър Занев.

Немският специалист добави, че Тунчев има лека настинка, но ще бъде готов днес. Матеус няколко пъти напомни, че не само Рууни е заплахата за "трикольорите".

"Само Тунчев е леко настинал. Всички останали са напълно здрави и участваха във всички тренировки. Днес сутринта ми казаха, че Тунчев ще е добре за следващата тренировка," започна Матеус. 

"Получихме информация от Англия. Но смятам, че ние знаем силата на английския отбор. Не става въпрос за един играч. Във всяка позиция те са двойно по-добри. Тяхната игра ни е позната. Но и очакваме английският треньор днес да оповести играчите си. Това винаги е една игра между треньорите и те винаги се стремят да се изненадат. От нас самите зависи как ще ги изненадаме."

Вчера Фабио Капело обяви пред английските медии, че очаква труден мач срещу България на стадион "Васил Левски" в петък.

"Ние също като Капело очакваме тежък мач. Техният треньор е с огромен опит. Те знаят, че разполагат с по-добри играчи, но той е наясно че винаги може да бъде изненадан. Той знае че, че нашият отбор ще бъде мотивиран."

"Очаквам прекрасна атмосфера на стадиона. И да я изпозлваме за нас самите и затова е важно играчите да намерят ритъма от самото начало на мача, а не да бягат като котка и мишка."

Матеус говори и за това дали ще изпозлва двама играчи да пазят Уейн Рууни.

"Ние знаме какво трябва да правим. Трябва да сме готови за различни ситуации. При последния двубой срещу Уелс - Рууни игра отляво, докато в Манчестър играе в центъра. Подготвени сме във всяка една ситуация. Но техния отбор не е само Рууни. В последните мачове изтъкват и други играчи. "Смятам, че един играч за персонален пазач е достатъчен за Рууни, но както споменах, той не е единствената трудна задача, с която трябва да се справим и няма да го пазим с двама играчи. Понякога ще се налага срещу Рууни да играят и няколко играчи."

"Опитваме се да не сме нервни. Във всеки има напрежение, аз също го изпитвам. Но трябва да се радваме че имаме такъв мач, и да покажем, че бг футбола не е толкова лош, колкото показват резултатите напоследък."

Немският специалист сподели и мотивацията на германците за епичните двубои срещу Англия.

"Само един германец ще присъства на мача, но той няма да играе. Бих искал да играя с удоволствие. Тези мачове за нас винаги са били водещите. Да се играе срещу нация с дълга и успешна традиция във футбола, нация която има големи играчи в миналото и настоящето. Това трябва да е мотивация за всички на терена."

"Аз се надявам да постигнем добър резултат и този мач няма да бъде забравен дълго време. Ако един фен желае поражението на своя собствен национален обор, то тогава той не е българин. Не мога да разбера как хората могат да си пожелават нещо лошо," завърши Матеус.

Водещи

Най-четени