Маями надви Бостън в мач №7 и е на финал в НБА 10.06 | 12:02

Хийт спечели със 101:88 в решителната среща и се изправя срещу Оклахома в битка за титлата

От Божидар Азманов

Маями ще играе за втора поредна година за титлата в Националната баскетболна асоциация след успех със 101:88 над гостуващия Бостън в последния седми мач от финала в Източната конференция.

Серията се разви изключително интересно. Маями поведе с 2:0, след което позволи на Бостън да вземе три последователни успеха и да обърне развоя на нещата в своя полза.

В мач номер шест обаче ЛеБрон Джеймс се развихри и с 45 точки и 15 борби помогна на отбора си да постигне разгромна победа с 19 точки разлика като гост и да стигне до решителен седми мач.

Той се игра "Американ Еърлайнс Арена" и бе спечелен категорично от Маями. В основата на успеха за домакините бяха ЛеБрон Джеймс, Дуейн Уейд и Крис Бош.

Джеймс записа 31 точки и 13 борби, Уейд добави 23 точки, 6 борби и 6 асистенции, а Бош се отчете с още 19 точки и 8 борби за крайния успех.

За гостите отново най-полезен бе Раджон Рондо, който завърши с "трипъл дабъл" след 22 точки, 10 борби и 14 асистенции, а Пол Пиърс добави 19 точки, но въпреки това не бе достатъчно, за да се извоюва решителната победа.

Преди почивката Селтикс пропиля аванс от 11 точки. В началото на третата част резултатът все пак беше 59:51 за гостите, но до края й Маями се активизира и успя да изравни - 73:73.

По-малко от 9 минути преди края на срещата Бостън все пак водеше с 82:81, но последва серия от 18:4 в полза на Маями и това определи крайния победител.

Така в спора за титлата Маями ще излезе срещу шампиона на Запад Оклахома Сити. Подобно на Бостън Оклахома успя да обърне Сан Антонио във финала, след като изоставаше с 0:2 успеха, но не допусна грешката на Селтикс и спечели домакинството си за 4:2 в серията.

Водещи

Най-четени