Маями разби Селтикс в Бостън, ще има решителен мач №7 08.06 | 08:59

ЛеБрон Джеймс беше звездата на вечерта, след като изригна с 45 точки, 15 борби и 5 асистенции

От Иво Вецев

Фаворитът в Източната конференция Маями Хийт отговори подобаващо на предизвикателството, което Бостън отправи в мач №5, когато "келтите" победиха с 94:90 в "Американ Еърлайнс Арина" и поведоха с 3:2 в серията.

Леброн Джеймс и компания записаха страхотен двубой в Бостън и прегазиха своя съперник като гост с 98:79 и доведоха серията между двата отбора до решителен седми двубой. Селтикс не успяха да се възползват от добрата възможност да затворят финалите на Изток у дома, а сега ще трябва да търсят победа като гост, за да отидат на финала в лигата.

ЛеБрон изигра страхотен двубой, като демонстрира, че няма да се примири с още една година, в която остава в подножието на върха. Той поведе своя тим от сaмото начало, отбеляза 30 точки през първото полувреме и завърши двубоя с 45 точки и 15 борби за разгромната победа като гост.

В третата четвърт Бостън се опита да се върне в мача и успя да запише серия от 6 безответни точки. ЛеБрон Джеймс обаче не допусна домакините да вземат инициативата и "горещите" бързо спряха устрема на Селтикс. Така, Маями задържа своя двуцифрен аванс до самия край на мача, а разликата в края беше 19 точки.

ЛеБрон пък се превърна едва във втория баскетболист, който се отчита с 45 точки, 15 борби и 5 асистенции в плейофен двубой след легендата Уилт Чембърлейн. Той отбеляза рекордните в кариерата си 30 точки до полувремето, а освен това с 45-те които вкара изравни рекорда си за най-много точки в плейофите.

Селтикс пък изиграха ужасен двубой, въпреки че имаха всички предпоставки да затворят серията у дома пред верните си фенове. За разлика от всички останали двубои в серията, които бяха доста оспорвани, тази нощ Бостън не показа с нищо, че заслужава място на финала, и то в собствената си "ТД ГАрдън Арина". Звездата Пол Пиърс, чиято тройка реши мач №5, изигра доста слаб мач, в нападение вкара едва 4 коша от 18 опита, а в защита позволи на Джеймс да прави каквото си поиска. Освен това Бостън вкара едва 1 тройка от 14 опита, което беше и решаващо за тежката загуба.

Изригването на ЛеБрон засенчи останалите в състава на Ерик Споелстра, но всичките му играчи показаха силна игра в защита, а Крис Бош записа 20 минути, в които беше сред най-полезните играчи на отбора в нападение и защита, записвайки 6 борби и 7 точки. Дуейн Уейд започна трудно, но финишира със 17 точки, 8 борби и 4 асистенции.

Единствено Рейжон Рондо успяваше да пробие защитата на Маями, но само през първото полувреме, когато записа 18 точки. Той завърши срещата с 21 точки и 10 асистенции. Кевин Гарнет беше много под обичайното си ниво и се отчете с едва 12 точки (6-14), овладя едва 5 борби и не беше на добро ниво в защита. Единствено Даниълс игра добре в срещата, но това беше докато Гарнет, Алън и Пиърс бяха на пейката. Той записа 8 точки за 8 минути игра.

Следващата среща е в събота в Маями, като "горещите" са големият фаворит. Победителят от серията ще срещне на финалите в НБА Оклахома Сити Тъндър. Дюрант и компания победиха Сан Антонио Спърс с 4:2 в серията и чакат своя съперник.

Водещи

Най-четени