Маями нанесе първа загуба на Бостън в плейофите 02.05 | 08:58

Звездният тим воден от Дуейн Уейд започна с победа над Селтикс в полуфиналите на Източната конференция

От Краси Киров

Отборът на Маями Хийт постигна победа с 99:90 като домакин на Бостън Селтикс в първия мач от полуфиналната серия между двата отбора в Източната конференция на НБА. Това бе първа загуба за "келтите" в плейофите тази година, след като възпитаниците на Док Ривърс не допуснаха загуба срещу Ню Йорк Никс на четвърфиналите.

Над всички за "горещите" бе Дуейн Уейд, който наниза 38 точки за победата. Резервата Джеймс Джоунс добави 25, а Леброн Джеймс се отчета с 22 точки. Другата звезда в състава на Маями - Крис Бош завърши със скромните за него 7 точки, но успя да овладее 12 борби.

За гостите от Бостън най-резултатен бе Рей Алън, който завърши срещата с 25 точки, а звездата на "келтите" Пол Пиърс отбеляза 19 точки, но те се оказаха недостатъчни за крайния успех.Следващият втори мач от серията между Маями и Бостън е на 4 май, а домакини отново са "горещите".

В друга среща късно вчера, отборът на Мемфис стартира по отличен начин в 1/2 финалите на Западната конференция на НБА. "Гризлис" се наложиха при визитата си на Оклахома със 114:101 и така тимът на Мемфис поведе с 1-0 победи в серията между двата тима.

Следващият двубой от битката между съперниците отново ще е в Оклахома, а след това серията се пренася в Мемфис за две домакински срещи на "Гризлис". Отборът, който стигне до 4 успеха ще се класира за финала на конференцията, където ще се изправи срещи победителя от сблъсъка между шампионите от ЛА Лейкърс и Далас.

Гостите наложиха своята воля още от началото на срещата и поддържаха преднина от около 10-тина точки. В заключителните минути играчите на "Тъндър" се опитаха да стигнат до обрат, но силите им не се оказаха достатъчни и така Мемфис триумфира като гост в първата среща от 1/2 финалната серия между двата тима в Западната конференция на НБА.

Най-резултатен в мача бе лидерът на Мемфис Зак Рандолф, който се отличи с 34 точки и 10 борби. Дабъл-дабъл направи и Марк Гасол, който се отчете с 20 пункта и 13 борби за победителите. По този начин след като взе скалпа на Сан Антонио в първия кръг на плейофите Мемфис започна отлично и 1/2 финалната си серия на Запад.

Водещи