Маями с втори успех над Бостън, Оклахома изравни на Мемфис 04.05 | 09:26

"Горещите" постигна ценна победа над Селтикс със 102:91, а Оклахома се поздрави с успех със 111:102 над Мемфис

От Мариян Найденов

Отборът на Маями Хийт постигна ценна победа на Бостън Селтикс със 102:91 в среща от 1/2-финалната серия между двата тима в Източната конференция на НБА. По този начин "горещите" записаха втори успех пред своя публика в сблъсъка и водят с 2-0 победи в серията, в която се играе до 4 успеха.

Страхотен двубой за домакините изигра Леброн Джеймс, който записа цели 35 точки в актива си. На ниво се представи и Дуейн Уейд, който завърши с 28 пункта, а Крис Бош се отличи с дабъл-дабъл от 17 точки и 11 борби за успеха на "горещите".

За Бостън плеймейкърът Рондо завърши с дабъл-дабъл, след като вкара 20 точки и даде 12 асистенции. Двуцифрен актив от точки записаха още Гарнет, Пиърс и Грийн, който се отчетоха съответно с 16, 13 и 11 точки. Рей Алън пък не бе на обичайното си равнище и отбеляза скромните за възможностите си седем точки.

По този начин Маями поведе с 2-0 победи в сблъсъка и гледа уверено към финала на Източната конференция. Следващите два мача от серията ще се играят в Бостън, а победителят от съперничеството между двата тима ще се изправи във финала на конференцията срещу Чикаго или Атланта, които мерят сили в другия 1/2-финал.

В другия мач от тази нощ, Оклахома Сити Тъндър постигна изключително важен домакински успех над Мемфис Гризлис със 111:102 и изравни резултата 1-1 победи в 1/2-финалната серия между двата тима в Западната конференция. Гризлис съумяха да спечелят първия мач от сблъсъка между двата тима като гост, но във втората среща домакините от Оклахома показаха по-добра игра и заслужено се поздравиха с успеха.

Звездата на домакините Кевин Дюрант бе най-резултатен в мача, записвайки 26 точки. Ръсел Уестбруук също бе на ниво и добави 24 пункта за успеха, а силен мач за Тъндър изиграха и резервите Нардън и Мейнър, които се отличиха съответно с по 21 и 15 точки.

Най-полезен за Мемфис бе Конли, който реализира 24 точки. Лидерът на Гризлис Зак Рандолф добави 15 пункта и 9 борби, а с двуцифрен актив от точки за гостите се отчетоха още Мейо, Марк Гасол и Йънг, които завършиха съответно с 16, 13 и 12 пункта.

Следващите два мача ще се играят в Мемфис, а отборът, който стигне до 4 успеха ще се класира за финала в конференцията, където ще се изправи срещу победителя от другия 1/2-финален сблъсък на Запад, в който спорят шампионите от ЛА Лейкърс и Далас Маверикс.

Водещи

Най-четени