Медиите в Англия полудяха по Йозил 12.09 | 18:52

Арсенал най-накрая представи официално най-новата си перла

От Иво Вецев

Най-скъпият трансфер в историята на Арсенал - Месут Йозил, най-накрая беше представен пред английските медии след днешната тренировка на "артилеристите".

Залата за пресконференции на отбора беше буквално претъпкана, като за първи път в историята толкова много журналисти проявяват интерес към някой от играчите на Арсен Венгер, но до момента френският специалист не беше вадил толкова пари за нов играч.

Йозил проведе занимание със своите нови съотборници и беше в отлично настроение, като през цялата тренировка се усмихваше. След това заедно с Венгер се насочиха към залата за пресконференции.

"Добро утро на всички! Чувствам се отлчно тук, всичко е невероятно. Градът е много хубав и виждам колко популярен е Арсенл в Лондон. Клубът е прекрасен, мениджърът е невероятен, а всички се отнасят чудесно с мен. Тук съм, за да продължа развитието си. Затова избрах Арсенал", бяха първите думи на немския национал.

"Разбира се, не можех да мисля много за Арсенал, защото трябваше да се фокусирам върху националния отбор. Говорий с Лукаш и Мертезакер за отбора и как са нещата. Чух само добри неща. Това е много успешен клуб, с много големи аамбиции. Радвам се, че ще работя с такъв мениджър.

Най-важното за мен беше, че Венер ми показа, че мисли за мен и ме включва в бъдещите си планове. Реших да дойда в Арсенал, защото имам доверие на хората тук. Той ми каза, че ще се погрижи за мен и затова избрах Арсенал", аргументира Йозил решението си и продължи. 

Не мога да обещая, че ще печеля трофеи. Искаме да играем атрактивен футбол. Знам играчите, с които разполагаме. Арсенал е сред най-добрите отбори в света и искам да постигна нещо тук. Ще дадем всичко от себе си

Знам как са се развили играчи като Анри и Фабрегас. Знам, че взех правилният избор. Не мога да назовавам сега кои са най-добрите играчи тук. Просто искам да играя и да вървим напред заедно. 

Чакам с нетърпение да играя в Премиър лийг. Гледал съм много мачове, защото испанските бяха много късно вечер. Нормално е да има много физически сблъсъци, това е мъжки спорт. Аз доказах себе си в Германия, в Испания и сега ще се докажа и тук", коментира още Йозил.

Водещи

Най-четени