Медиите на Острова определиха Бербатов за играч на мача 26.10 | 11:46

Днес всички медии в Англия не спират с похвалите си към българина

От Мариян Найденов

Българският нападател Димитър Бербатов впечатли вчера с изявите си за Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" победиха с 3:0 тима на Олдършот в 1/8-финална среща от турнира Карлинг Къп.

Бербатов успя да открие резултата в 15-та минута, а в края на полувремето асистира за втория гол дело на Майкъл Оуен. Това бе едва трети мач за Бербо като титуляр този сезон и неговия номер 100 с екипа на Юнайтед. Сър Алекс пък бе сменил целия титулярен състав след унизителната загуба с 1:6 от Манчестър Сити.

Днес всички медии в Англия не спират с похвалите си към българина. Официалният сайт на Юнайтед определя представянето на Бербатов като призив към Сър Алекс - "включи ме в състава". Също така представянето на българина е показало точно неговия професионализъм и това, че той винаги е готов да помогне на тима, без значение, че играе срещу отбор от 4-та дивизия.

Бербатов окуражаваше и предупреждаваше своите съотборници да внимават. Той със сигурност е играч на мача, и отбеляза хубав гол в 15-та минута. Отиграването му при гола на Майкъл Оуен показа, че той атакува със страховит усет. През целия мач той работи здраво и наистина бе в центъра на този двубой", се казва още в сайта на "червените дяволи".

Потребителите на Skysports пък оценяват Бербатов с великолепната оценка 8,8. След българина се нарежда Джи Сунг Парк със 7,8, а Антонио Валенсия е оценен със 7,0.

Според Manchester evening news Бербатов и Оуен имат оценки 7,0, което е най-високият показател в отбора, с единствената подробност, че българският нападател е избран за играч на мача.

Специализираният футболен сайт Goal.com пък много странно е избрал Майкъл Оуен за играч на мача с оценка 7,5. Бербатов, Клевърли, Фил Джоунс и Бен Амос имат 7,0.

Водещи

Най-четени