Медиите на Острова се надпреварват да хвалят Бербатов 11.11 | 11:23

Българският нападател на Фулъм бе засипан с похвали за играта му в мача срещу Арсенал (3:3), в който той блесна с два гола и асистенция

От Мариян Найденов

Българският нападател на Фулъм Димитър Бербатов бе засипан от похвали за представянето си в лондонското дерби срещу Арсенал, завършило със зрелищно реми - 3:3 на "Емиратс".

Звездата на "котиджърс" бе с основен принос за точката, спечелена от неговия отбор, след като отбеляза два от головете. "Деветката" на Фулъм блесна и с великолепна асистенция, качвайки топката на главата на младия Александър Качаниклич пет минути преди почивката.

Фулъм осъществи впечатляващ обрат от 2:0 до 2:3, вдъхновен от Берба, който първо се разписа с глава в 29-ата минута, а през втората част отбеляза и дузпа за своя тим, като тези попадения бяха под номер 4 и 5 за него от началото на сезона.

Веднага след срещата мениджърите на двата тима - Арсен Венгер и Мартин Йол не пропуснаха да отличат българския нападател.

Днес медиите на Острова пък се надпреварват да сипят суперлативи за играта на Бербатов.

Авторитетният футболен сайт goal.com даде най-висока оценка на българина от всички на терена - 4,5 по петобалната система и го определи за играч на мача.

"Българинът игра в характерния си стил и беше наслада да бъде наблюдаван. След като отбеляза първия гол за Фулъм, той асистира на Качаниклич, преди да вкара от дузпа третото попадение за гостите. Той демонстрира отлична форма и вгорчи живота на защитниците на Арсенал", коментира изданието.

Телевизионният канал "Скай Спортс" също постави най-висока оценка - 8 на Бербатов, като само Оливие Жиру от Арсенал има "осмица", след като и той вкара два гола.

"Бербатов дирижираше играта на тима си срещу Арсенал", пише "Дейли Мейл".

"Димитър Бербатов блестеше за Фулъм", пък отбелязва "Дейли Мирър".

Водещи

Най-четени