Мексико ще спори със САЩ във финала на "Голд Къп" 23.06 | 11:03

"Ацтеките" се справиха с Хондурас след продължения, докато американците си върнаха на Панама за загубата в групите

От Краси Киров

Отборите на Мексико и САЩ се класираха за финала на турнира "Голд Къп", където участват държавите от зона КОНКАКАФ. Двубоят между двата най-титулувани тима в този турнир ще бъде на 25 юни на стадион "Роуз Боул" в Пасадена.

Мексиканците се справиха трудно със съпротивата на Хондурас, след като победиха с 2:0 с попадения в продълженията на мача. Срещата бе равностойна, като най-голям пропуск в редовното време записа бившият футболист на Барселона Джовани Дос Сантос.

Двата тима не успяха да си отбележат гол в редовното време и се стигна до продължения. Там мексиканците наложиха своята воля и още в 93-та минута Алдо Де Нигрис откри резултата след красив гол с глава. Нападателят на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес отбеляза втория гол шест минути по-късно, след като се оказа на точното място до голлинията.

Това бе седми гол на Чичарито в турнира и той води в голмайсторската класация. Ходнурас нямаше сили да стигне до дузпите, защото остана с човек по-малко в последните минути заради втори жълт картон на Роджър Еспиноса.

В другият полуфинал САЩ се справи с тима на Панама с минималното 1:0. В груповата фаза на турнира двата тима отново се срещнаха и тогава Панама нанесе изненадваща загуба на американците. Единственият гол за домакините отбеляза футболистът на Фулъм Клинтън Демпси в 76-та минута, който се разписа след подаване на Лендън Донован.

Така двата най-титулувани отбора в турнира Мексико (8 титли) и САЩ (4) ще излязат за трети пореден финал на "Голд Къп". В последният финал преди две години "ацтеките" нанесоха разгромна загуба с 5:0 над САЩ.

Водещи

Най-четени