Пълен обрат донесе рекордна шеста титла за Мексико на Голд Къп 26.06 | 10:28

"Ацтеките" изоставаха с 0:2, но триумфираха с купата след четири безответни гола и красива игра на "Роуз Боул" в Пасадена

От Краси Киров

Националният отбор на Мексико спечели за рекорден шести път регионалния турнир от зона КОНКАКАФ Голд Къп след победа на финала над САЩ с 4:2.

Триумфът на "ацтеките" дойде след страхотен обрат в резултата, а 93-те хиляди зрители на стадион "Роуз Боул" в Пасадена се насладиха на атрактивна и динамична игра до последната минута на срещата.

Бъдещите шампиони допуснаха две попадения в мрежата си в първите 23 минути на финала, но успяха бързо да наваксат изоставането си до почивката, а през вторите 45 минути стигнаха и до пълния обрат в мача, който им осигури и ценния трофей.

За американците на старта се разписаха Майкъл Брадли – син на селекционера на тима Боб Брадли (8') след центриране от ъглов удар и ветеранът Лендън Донован (23'), който не пропусна да отбележи от отлична позиция в наказателното поле на съперника.

В 29-тата минута звездата на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес даде тон на обрата със страхотно подаване, което изведе Пабло Бареро срещу вратаря на "ацтеките" и донесе първия гол за шампиона, а само седем минути по-късно резултатът бе изравнен от Андрес Гуардадо, който се възползва от избита от вратаря на американците топка след удар на Джовани дос Сантос.

Пет минути след подновяването на играта през второто полувреме Пабло Барера изведе "ацтеките" напред в резултата за 3:2, а Дос Сантос сложи точка на спора, след като обезсърчи отбраната на американците със страхотен прехвърлящ удар, попаднал в очертанията вратата.

Голмайстор на турнира със 7 гола стана съотборникът на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед - Хавиер Ернандес, който бе избран и за най-добър играч на турнира.

Водещи

Най-четени