Мерк Селби оцеля в 4-часов трилър на Victoria Bulgaria Open 03.10 | 14:20

Световният шампион с труден старт

От Иво Вецев

Световният шампион по снукър Марк Селби почна победа участието си на PTC Victoria Bulgaria Open, след като в 4-часов трилър успя да измъкне победа с 4:3 над опитния Бари Пинчес в мач от 4-ия кръг на турнира.

Веселяка от Лестър показа много колеблива игра, след като реализира сенчъри брейк от 131 точки, но често изпускаше лесни червени топки, а сейфти играта му беше далеч от нивото, което сме свикнали да виждаме от английския майстор.

Селби едва не изпусна аванс от 3:1 фрейма, след като Пинчес отговори със сенчъри брейк от 105 точки за 3:2, а след това в изключително атрактивен тактически фрейм Бари надигра своя опонент, поведе с 60:40 и удържа натиска на Селби.

Във финалната партия Пинчес допусна две фатални грешки, като в края на партията "подари" червена топка на Селби след 20-минутна размяна на сейфти удари, а след това допусна и фаул, което даде аванс от над 30 точки на Селби. Световният шампион на свой ред допусна няколко неточности, но вкара жълта, зелана и кафява в рамките на 15 минути и Пинчес предаде партията и двубоя.

Повече информация ще намерите във Sporta.bg, както и на специализирания сайт snooker.sporta.bg

Водещи