Мерцедес: Очаквайте изненади в Австралия 23.02 | 17:19

От лагера на "сребърните стрели" хвърлиха ръкавицата на останалите

От iNews.bg

Директорът на моторните спортове в Мерцедес Норберт Хауг не скри очакванията си, че едноименният тим може да поднесе сериозна изненада на първия за сезона старт от Формула 1 в Австралия на 27 март. По план новата кампания в "кралските гонки" трябваше да стартира по-рано в Бахрейн, но политическото напрежение в страната няма да позволи мероприятието да се проведе по план.

В последните седмици от лагера на Мерцедес избраха да не отправят големи думи относно шансовете на "сребърните стрели" за нещо голямо през предстоящата кампания, но в същото време хората на Рос Браун осъществиха важни аеродинамични подобрения по новия MGP W02, даващи им нов прилив на самочувствие за битките с Ред Бул, Ферари и компания.

Това вдъхнови и Норберт Хауг да признае, че най-сетне болидът на Мерцедес започва да изглежда по начин, позволяващ му да се бори за нещо повече през сезона.

"Поради възможността и да завъртим повече обиколки на тестовете в Барселона, вече познаваме по-добре болида и работата с новите гуми. Това довежда и до добрите обиколки", довери Хауг пред Auto Motor und Sport.

"Ако всичко продължи да върви в правилната посока, то тогава може да очаквате изненади от "сребърната стрела", добави босът на Мерцедес.

Според Хауг, решението за отлагане на старта в Бахрейн е дало "малко повече въздух" на отборите във Формула 1, по отношение на тяхната битка за възможно най-скорошни подобрения в машините. 

"По това време и преди началото на сезона, всички отбори вършат всичко буквално в последната минута", отбеляза Хауг.

Мнението на германеца обаче не бе споделено от тим шефа на Ред Бул - Крисчън Хорнър, който заяви пред Bild: "Десет дни няма да променят кой знае какво".

Хорнър обаче сподели тезата, че отлагането на Гран при на Бахрейн може да помогне на Ред Бул да навакса изоставането си по отношение на скоростта от Мерцедес.

"Със своите дълги и прави отсечки, Бахрейн можеше и да не бъде най-доброто ни представление", призна Хорнър.

Водещи

Най-четени