Мерцедес с нов технически директор 18.02 | 11:23

Опитният Боб Бел ще подсили екипа на Рос Браун от 1 април

От iNews.bg

Отборът от Формула 1 Мерцедес GP обяви официално, че бившият шеф на Рено Боб Бел ще поеме ролята на технически директор в тима.

Бел ще стартира работа от 1 април, като част от задачите му ще бъде да докладва лично на тим шефа Рос Браун. Бел ще оглави и шаси екипа на Мерцедес в Баркли, което ще позволи на Браун да установи по-широк поглед върху дизайна на шаситата и работата върху двигателите.

Боб Бел работи в сферата на моторните спортове от вече три десетилетия, като е бил част от екипите на МакЛарън, Бенетон и Джордан, преди през 2001 г. да започне в Рено. Там 52-годишният северноирландец стартира като заместник технически директор, а след само две години е повишен в технически директор на Рено.

В следствие на големия скандал с манипулиране изхода на състезания през 2009г и напускането на Рено от страна Флавио Бриаторе и Пат Саймъндс, Бел поема ролята на шеф на отбора, преди да напусне тима през октомври, вече заемайки и съвсем различен пост.

"За мен ще бъде привилегия да бъда част от толкова силна и амбицирана организация, каквато е Мерцедес", довери Бел, скоро след назначаването си на поста. "Надявам се да помогна за продължаване на завидното наследство, което Мерцедес-Бенц има в моторните спортове"

Тим шефът Рос Браун от своя страна добави: "Назначението на Боб е ключова стъпка напред в подсилването на нашия отличен технически тим. Мерцедес успя да се сдобие с услугите на един от най-опитните инженери в този спорт".

Водещи