Мерцедес променя изцяло болида си през следващия сезон 24.10 | 11:07

"Сегашният не е достатъчно бърз", отбеляза новият шеф Ники Лауда

От Константин Симидчийски

Един от новите шефове в Мерцедес Ники Лауда разкри, че през следващия сезон "сребърните стрели" ще разчитат на изцяло нов болид във Формула 1.

Легендарният австриец бе назначен за президент на борда на директорите на Мерцедес, като основната му функция е да бъде свръзка между базата на компанията в Щутгарт и състезателния отдел на Рос Браун във Великобритания.

Говорейки пред медиите Лауда разкри, че през 2013 Мерцедес ще разчита на изцяло подменен дизайн на своя болид, имайки предвид и поредната липса на резултати през тази година.

Нико Розберг успя да спечели състезанието в Шанхай, докато Михаел Шумахер бе над всички в квалификацията за Гран при на Монако, но това изчерпва върховете на "сребърните стрели" през този сезон.

Може да се каже обаче, че Мерцедес продължава да проявява сериозна амбиция за успехи, като доказателство за това е привличането на Люис Хамилтън от следващия сезон.

"Вече работим върху концепцията си за следващия сезон. Ще предложим изцяло различен болид. Настоящият просто не е достатъчно бърз", отбеляза Ники Лауда.

Водещи

Най-четени