Местни телевизии заплашват с бойкот Гран при на Индия 24.10 | 18:10

Индийски телевизии и отдела по мениджмънт на Формула 1 са влезли в пререкания, които могат да накарат местните медии да бойкотират дългоочакваното Гран при на пистата "Буд Интернешънъл"

От Мариян Найденов

Индийски телевизии и отдела по мениджмънт на Формула 1 са влезли в пререкания, които могат да накарат местните медии да бойкотират дългоочакваното Гран при на пистата "Буд Интернешънъл". Спорът се върти около сериозните рестрикции при излъчването на състезанията, които не позволяват на незаплатили за права телевизии да инсталират камери на трасето.

Това важно условие е било прикачено към формите за акредитация, пуснати за местните медии в Индия, но те очевидно не са разбрали за какво става въпрос, тъй като се чувстват обидени от този факт.

Вицепрезидентът по комуникациите на компанията Джейпи (построила самата писта) - Аскари Зайди, отрече да има бойкот на журналистите и очаква те да заемат определените им места през уикенда.

"Когато подписаха акредитационните форми, те се съгласиха с условията, така че очаквам от тях да отразят събитието", каза той и добави, че дори организаторите от Джейпи не са получили разрешение да снимат Гран при-то, за да включат кадрите към документалния филм за създаването на "Буд Интернешънъл".

"Дори когато ги помолихме да ни кажат как можем да се сдобием с някакъв запис от състезанието, ни казаха, че можем да си купим единствено 1-минутен клип с най-интересните моменти", обясни Зайди.

Водещи

Най-четени