Местят зрелището Джошуа-Пулев в нова зала 17.11 | 12:00

Разликата между двете зали е около 7500 зрители. "О2 Арена" е с капацитет от 20 000 зрители, докато "Уембли Арена" е с капацитет 12 500 посетители, но ще бъдат допуснати само 1000

От iNews.bg

Дългоочакваният бой на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа може да бъде изместен. Това твърди Еди Хърн пред Дейли мейл. Първоначално битката за титлите на Джошуа във версии WBA, WBO и IFB трябваше да се проведе през лятото на новия стадион на Тотнъм. На този етап мачът е насрочен за 12 декември в зала "О2 Арена" в Лондон, а това води до сериозни финансови загуби. Сега излезе нова възможност мачът да се проведе в далеч по-малката зала "Уембли Арена".

Разликата между двете зали е около 7500 зрители. "О2 Арена" е с капацитет от 20 000 зрители, докато "Уембли Арена" е с капацитет 12 500 посетители. Плановете бяха в по-голямата зала да бъдат допуснати 4000 човека.

Проблемът е, че във Великобритания бе наложен нов локдаун и в момента текат  преговори между Еди Хърн и британското министерство на спорта за преместването на мача и на него да бъдат допуснати 1000 зрители. 

"Изглежда мачът ще е на "Уембли Арена". Спряхме се на това решение заради втория локдаун в страната, който промени много планове. Надяваме се да ни позволят да пуснем 1000 човека в залата. Водим преговори с министерството. Антъни Джошуа вече няма търпение. Той е готов за мача", обяви Еди Хърн пред Дейли Мейл.

Водещи

Най-четени