Милан докосва титлата в Италия след победа над Бреша 24.04 | 10:17

Робиньо бележи за "росонерите", 7-кратният европейски шампион води с 8 точки четири мача преди края на първенството

От iNews.bg

Отборът на Милан постигна ценна победа като гост на Бреша с 1:0 в среща от 34-тия кръг на Калчото, играна късно снощи. Успехът на "росонероте" дойде трудно след гол на Робиньо 8 минути преди края на редовното време, а след успеха "росонерите" имат комфортен аванс на върха на класирането в италианския шампионат и 4 кръга преди края на първенството битката за Скудетото изглежда предрешена.

Гостите доминираха почти през цялото време на срещата като в нападение наставникът на Милан Масимилиано Алегри заложи на Робиньо и Касано, които трябваше да компенсират отсъствието на наказания Ибрахимович и контузения Пато.

Робиньо имаше отлична възможност да открие резултата още в 9-тата минута, но опасен негов изстрел не порази целта. В средата на полувремето двата тима се вкопчиха в здрава битка на терена и не създадоха много удобни възможности за гол. В 41-вата минута обаче "росонерите" отново бяха близо до откриване на резултата, но Касано от близка дистанция не можа да прати кълбото в мрежата на домакините след изстрел с глава.

По този начин двата тима се оттеглиха при нулево равенство на почивката на мача. В началото на второто полувреме Касано отново бе близо до първия гол в мача, но късметът и този път не споходи нападателя. Логичното все пак се случи в 81-вата минута, когато Касано намери в удобна позиция Робиньо и последният се превърна в герой за Милан, фиксирайки крайното 1:0 в полза на "росонерите".

Все още актуалния шампион на Италия Интер пък победи с 2:1 като домакин Лацио. Двубоят бе изключително драматичен като и двата тима завършиха срещата с по 10 човека, след червени картони, а "нерадзурите" успяха да стигнат до пълен обрат в мача и да заличат аванса на "орлите" получен след гол в средата на първото полувреме.

Благодарение на победата Интер се изкачи на 2-ро място в класирането, след като отборът на Наполи, който преди началото на кръга заемаше тази позиция, загуби при гостуването си на Палермо. Лацио пък пропусна да увеличи преднината си пред тима на Удинезе в битката за 4-тото място, което дава право за участие в Шампионската лига.

Точен за Лацио бе Сарате от дузпа в средата на полувремото, но благодарение на попадения на Снайдер минути преди почивката и Ето'о през втората част, Интер стигна до пълен обрат.

Така в класирането лидер е Милан с актив от 74 точки пред Интер с 66, Наполи с 65 и Лацио с 60.