Милан и Наполи огорчиха феновете си 24.11 | 00:17

"Росонерите" не можаха да надвият 10 от Дженоа, Парма изненада "Сан Паоло"

От Даниел Любомиров

Милан разочарова феновете си с пореден неубедителен резултат, след като стигна само до равенство 1:1 в домакинството си на "Сан Сиро" срещу Дженоа в мач от съботната програма на 13-ия кръг в Серия А.

Кака откри резултата за "росонерите" още в 4-ата минута – 97-ми гол за него в юбилейния му мач номер 200 за гранда от Милано. В 8-ата минута обаче бившият нападател на Милан Алберто Джилардино наказа някогашните си съотборници и изравни на 1:1.

В 35-ата минута Томас Манфредини получи директен червен картон за нарушение срещу нападателя на Милан Марио Балотели в наказателното поле. Гостите останаха с човек по-малко, а италианският национал получи правото да изпълни дузпа, която обаче пропусна.

След като имаше перфектна статистика (и репутация) от бялата точка – 21 гола от 21 дузпи – Балотели вече е лидер в Серия А по брой пропуснати 11-метрови наказателни удари. Пропускът му срещу Дженоа бе втори пореден, след като на 29-ти септември испанецът Хосе Рейна хвана удара от дузпа на Балотели, а днес Супер Марио регистрира втория си пореден пропуск.

В крайна сметка Милан не можа да реализира купищата си чисти положения през второто полувреме и се задоволи с равенството. "Росонерите" са зад съперника си Дженоа, който е седми в класирането с 18 точки, а Милан е с 14, но се смъкна на 11-та позиция в таблицата.

Парма изпревари гранда от Милано за 10-тото място, след като спечели изненадващо с 1:0 гостуването си на Наполи. Възпитаниците на Рафаел Бенитес регистрираха 3-то поражение в последните си 4 мача от Серия А – скоро преди днешната загуба те отстъпиха на Рома и Ювентус.

Единственият гол на хлъзгавия и мокър терен на стадион "Сан Паоло" (в Неапол се изсипа градушка) реализира бившият италиански национал Антонио Касано в 81-ата минута. Наполи спести сили за важния двубой от Шампионската лига срещу Борусия (Дортмунд) и това се оказа пагубно за домакините.

Тимът от Неапол има 28 точки и изостава с 3 от втория Ювентус и с 4 от лидера Рома в класирането, като "Старата госпожа" и "вълците" още не са изиграли срещите си от 13-ия кръг. Парма вече е с 16 пункта и изпревари Милан за 10-ата позиция.

Водещи