Наполи и Юве поставят под напрежение лидера Рома 31.10 | 00:02

Милан се провали в търсене на нужната победа срещу Лацио

От Даниел Любомиров

Наполи удържа геройски с човек по-малко като гост на Фиорентина и се поздрави с изключително важна победа с 2:1 на стадион "Артемио Франки", която позволи на тима да се задържи на второто място в Серия А.

Възпитаниците на Рафаел Бенитес поведоха още в 11-ата минута с попадение на Хосе Кайехон след асистенция на другия бивш играч на Реал Мадрид - Гонсало Игуаин. Домакините изравниха чрез попадение от дузпа на Джузепе Роси в 28-ата минута - 9-ти гол за италианския нападател в Калчото, който го утвърди на върха при реализаторите до момента.

В 37-ата минута обаче привлеченият от ПСВ (Айндховен) Драйс Мертенс направи хубав пробив в пеналтерията и прониза вратаря Нето за втори път - 1:2. Фиорентина упражни натиск след почивката, но не можа да стигне до нов изравнителен гол дори когато остана с човек повече на терена след изгонването на Кристиан Маджо в 79-ата минута.

В отчаянието си Хуан Куардадо симулира за дузпа в първите добавени секунди на редовното време и също получи втори жълт картон, за да възстанови единствено численото равенство на терена.

Наполи вече има 25 точки в актива си и отговори подобаващо на предизвикателството на шампиона Ювентус, който по същото време спечели убедително с 4:0 над Катания и също събра 25 пункта. Лидерът Рома е с 27 и утре приема Киево на "Олимпико".

"Старата госпожа" се развихри у дома си срещу далеч по-непретенциозния сицилиански отбор, като през първата част Видал откри след рикошет в 27', а в 32' Пирло беше точен от пряк свободен удар.

През вторите 45 минути Тевес (65) и Бонучи (71) пречупиха съперника за най-убедителната победа на шампионите от старта на шампионата.

Фиорентина не можа да задмине Интер за 4-ата позиция, като остава с 18 точки - 1 по-малко от "нерадзурите" и отбора на българския национал Николай Михайлов Верона, който също днес спечели с 2:0 домакинството си на Сампдория.

В дербито на грандовете с проблеми между Милан и Лацио на "Сан Сиро" двата отбора не успяха да определят кой е по-добър и завършиха наравно 1:1 в мач от 10-ия кръг на Серия А.

През първата част голове не паднаха, но публиката изригна в 54', когато Кака отбеляза феноменален гол и записа първо попадение за Милан след завръщането си. Сиани в 72' обаче фиксира крайния резултат.