Милан и Реал Мадрид с реми на "Сан Сиро" 04.11 | 07:55

След равенството „Кралският клуб“ е вече близо до осминафиналите в Шампионската лига

От Любомир Тасев

Отборите на Милан и Реал Мадрид не успяха да се победят и завършиха наравно - 2:2 в супердербито от група G на Шампионската лига, играно в сряда на стадион „Сан Сиро". „Росонерите" стигнаха до пълен обрат в мача, след като изоставаха с 0:1 след попадение на Гонзало Игуаин в края на първото полувреме. В герой за Милан се превърна ветерана Филипо Индзаги, който отбеляза и двата гола за италианците. Домакините вече се виждаха победители, но Педро Леон изравни в даденото от съдията продължение на мача.

Първото по-сериозно положение стана в 4-та минута пред вратата на Милан, а главно действащо лице бе Гонзало Игуаин, който отправи коварен диагонален удар от границата на наказателното поле, но Кристиан Абиати внимаваше и изби.

Въпреки, че бяха гости, възпитаниците на Жозе Моуриньо не показваха, че това ги притеснява по някакъв начин и продължиха да притискат „росонерите". В 9-та минута Шаби Алонсо, от свободен удар, центрира към далечната греда, където най-съобразителен бе Пепе, който стреля с глава, но топката се удари в земята, а след това мина над вратата на Милан.

Натискът на Реал продължи и „белия балет" стигна до ново положение 3 минути по-късно (12'), когато Анхел Ди Мария получи топката в наказателното поле, финтира Джанлука Дзамброта и стреля много опасно, но топката мина на сантиметри от гредата.

Едно от най-чистите положения пред вратата на Милан стана в 19-та минута, когато при едно разбъркване в наказателното поле, Игуаин стреля с глава, но Андреа Пирло изби от голлинията, топката попадна в Ди Мария, който веднага шутира, но отново Пирло бе последно препятствие пред гола и пак успя да избие от голлинията.

Зрителите на „Сан Сиро" трябваше да чакат 22 минути, за да видят първото по-сериозно положение пред вратата на Реал Мадрид. Кевин Принс Боатенг изведе Златан Ибрахимович очи в очи с Икер Касияс, но испанският национал успя да парира изстрела му.

Отново Ибрахимович бе главно действащо лице няколко минути по-късно, когато получи чудесен пас от Роналдиньо, но прехвърлящият му удар не намери очертанията на вратата.

Така се стигна до предпоследната 44-та минута на първото полувреме, когато Реал Мадрид успя да материализира превъзходството си с гол на Гонзало Игуаин. Аржентинският национал се възползва от пас на Ди Мария и отблизо не остави шансове на Абиати за 0:1.

През второто полувреме гостите отново започнаха по-активно и звездата им Кристиано Роналдо изпробва рефлекса на Абиати с коварен изстрел от границата на наказателното поле, но вратарят на Милан показа класа и спаси.

Така се стигна до 68-та минута, когато Пепе сгреши фатално, а топката му бе отнета от Златан Ибрахимович, който напредна и центрира в наказателното поле. Топката изненада Касияс, който я изби право на главата на влезлия като резерва Филипо Индзаги и за ветерана не остана нищо друго, освен да вкара в опразнената врата за 1:1.

„Росонерите" стигнаха до пълен обрат след 78 минути игра, а в прегръдките на съотборниците си отново бе Индзаги. Дженаро Гатузо го изведе сам срещу Касияс и голмайсторът на Милан не сгреши за 2:1. При попадението имаше съмнения за засада, но главният съдия остана безмълвен.

До края на мача темпото на игра спадна, но футболистите на Реал Мадрид не се отказаха да търсят изравнително попадение и успяха да стигнат до него в даденото от съдията продължение на мача. Карим Бензема намери по чудесен начин влезлия като резерва Педро Леон в наказателното поле и той с безпощаден удар оформи крайното 2:2.

След това равенство Реал Мадрид е вече близо до осминафиналите в турнира, тъй като едва ли някой ще успее да измести "кралския клуб" от първото място в оставащите два мача. Възпитаниците на Жозе Моуриньо са лидери в групата с актив от 10 точки, Милан е втори с 5, следван от Аякс с 4, а на последното четвърто място е френският Оксер, който взе първите си три точки в турнира след победа с 2:1 над Аякс.

Водещи

Най-четени