Милан мина през иглени уши, за да се докопа до Шампионска лига 20.05 | 00:30

"Росонерите" трябваше да обръщат Сиена в края, за да стигнат до топ 3 на Серия А

От Иво Вецев

Милан мина през деветте кръга на Ада, но стигна до безценното 3-о място в Серия А след невероятен обрат в последните минути на срещата със Сиена за победата с 1:2 в последния кръг на първенството.

"Росонерите" губеха с 1:0 до 82', когато обаче Сиена остана с 9 човека срещу 10 от Милан, а съдията отсъди и дузпа в полза на гостите. Балотели запази 100% актив от бялата точка и изравни, а в 86' Мексес прати на седмото небе тифозите на своя тим.

В срещата имаше много спорни моменти, като дузпа не бе отсъдена по-рано за Сиена, а и при двата гола на Милан останаха съмнения за неточни съдийски отсъждания. Освен това съдията показа цели 4 червени картона - 3 за домакините и 1 за гостите. Въпреки това Милан събра 72 точки и окупира 3-то място.

Сълзите са за Флоренция, след като Фиорентина разби с 1:5 Пескара, но остана на 2 точки зад Милан и ще играе в Лига Европа догодина.

Милан буквално помете в началото своя съперник, а към вратата на Сиена летяха удари почти на всяка минута. Стражът Пеголо направи няколко фантастични спасявания срещу Балотели и Робиньо, а изстрел на бразилецът едва не откри резултата в 21'. Домакините пък имаха сериозни претенции по-рано за дузпа, но такава не последва за нарушение на Амброзини.

Ужасът за Милан дойде в 26', когато Терци направи немислимото и след центриране на Росина той засече топката във вратата и с първия си точен удар домакините поведоха в резултата - 1:0.

В същото време Фиорентина набързо поведе с 3:0 над Пескара и свърши своята работа в Пескара, като оставаше да стане ясно дали Милан ще успее да надделее в своята среща. Балотели нацели гредата в 30', но "росонерите" заиграха сковано и до края почти нямаха положения.

В добавеното от съдията продължение Балотели отново можеше да се разпише, но Пеголо направи 5-ото си спасяване в срещата - 1:0.

Милан направи две промени до 60', като Пацини и Ел Шарави влязоха на терена, а в 61' дойде и най-спореният момент, когато Малкия фараон остана сам срещу вратаря, но беше вдигнат флагът за засада. Като цяло обаче гостите нямаха ясна идея как да отбележат попадение.

След влизането си Ел Шарави освежи играта на своя тим и пропусна две положения. Амброзини обаче направи страхотна глупост и за 6 минути си изкара два жълти и червен картон в 69'. Само минута по-късно Терлици също беше изгонен за втори жълт.

Така двата отбора останаха с по 10 души на терена, а Пеголо направи нови две спасявания срещу Марио Балотели, а "росонерите" имаха около 10-тина минути, за да се спасят.

В 82' дойде нов решителен момент в срещата, когато Фелипе задържа Балотели в наказателното поле, а след много разправии защитникът беше изгоенен от терена. Така се стигна до дузпа за гостите, а Балотели отново беше категоричен - 1:1 и надежда за Милан.

Това вдъхна сили на гостите, а след центриране Мексес остана сам срещу вратаря. Пеголо спаси първия изстрел на защитника, но след това преди да хване топката французинът промуши крака си и вкара топката във вратата - 1:2. До края пък съдията показа още един червен картон на играч на гостите, докато Милан успя да задържи резултата и да се класира за Шампионска лига.

Водещи

Най-четени