Милан с нова победа в Серия А, Интер официално напуска борбата за титлата 16.04 | 23:59

"Росонерите" с класически успех над Самподория, Парми би и отказа шампиона

От iNews.bg

Отборът на Милан стигна до класически успех като домакин на тима на Сампдория в мач от 33-ия кръг на италианската Серия А. "Росонерите" вкараха по един гол от пряк свободен удар и от дузпа съответно чрез Зеедорф и Касано, а Робиньо с глава подпечата ценните три точки за тима си, който вече се вижда шампион 5 кръга преди края.

Домакините откриха резултата още в 20-ата минута на мача, когато точен бе ветеранът Кларънс Зеедорф. Холандецът порази вратата на Самп от пряк свободен удар и даде аванс на своя тим. При този резултат завърши и първото полувреме на мача, като до неговия край "росонерите" имаха още няколко добри положения за гол, но не съумяха да ги реализират.

Втората част започна както започна и първата - с гол за Милан. В 53-ата минута Даниеле Гасталдело игра с ръка в наказателното поле на Сампдория и съдията посочи бялата точка в полза на домакините. Зад топката застана Антонио Касано заби топката в мрежата на Джанлука Курчи за 2:0 в полза на "росонерите".

В 61-ата минута резултатът придоби класическо измерение. Робиньо с глава бе точен пред опразнената от Курчи врата след центриране и направи резултата 3:0 в полза на Милан, подпечатвайки победата на домакините.

Така, 5 мача преди края на сезона, Милан вече има актив от 71 точки на върха в класирането на Серия А. Вторият Наполи е с 65 и мач по-малко от "росонерите". Сампдория пък е на незавидното 16-о място с 32 точки.

В другият интересен двубой от тази вечер отборът на Парма постигна ценна победа в битката си за оцеляване в Серия А, като успехът с 2:0 в 33-ия кръг дойде над борещия се за титлата и настоящ шампион на страната Интер. Българският нападател на тима от едноименния град Валери Божинов остана на резервната скамейка и се появи в игра в 82-ата минута.

Точни за Парма бяха двама бивши играчи на Ювентус - Джовинко и Амаури, съответно в 35-ата и 86-ата минути.

Така шампионите на Италия напълно се лишиха от възможността да защитят своята титла, изоставайки на осем точки от лидера Милан пет кръга преди края. "Нерадзурите" са трети в таблицата, отстъпвайки и преди тима на Наполи, който има 65 точки. От своя страна тимът на Парма има 35 точки и заема 15-а позиция в таблицата.

По-рано през деня отборът на Палермо изненада Рома у дома и ги победи с 3:2. Тоти от дузпа и Вучинич бяха точни за "вълците", но Пинила и два гола на Ернандес донесоха победата на гостуващия тим.

Водещи

Най-четени